Дарко Панчев: Реплика дреса из Барија ми враћа најлепше успомене

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Дарко Панчев, поводом сећања на победу у финалу Купа шампиона у Барију пре 33 године, добио је од челника београдског клуба реплику некадашњег дреса. и говорио. Фудбалери Црвене звезде, на данашњи дан пре тачно 33 године, остварили су историјски успех освајањем титуле првака Европе прослављени фудбалер се присетио тих славних дана.

Црвено-бели су 29. маја 1991. године, на стадиону Свети Никола у Барију, у финалу тадашњег Купа шампиона савладали Олимпик из Марсеља резултатом 0:0 - 5:3 пеналима.

“Како сам обукао овај прелепи дрес, вратиле су ми се успомене на тренутак када смо 1991. покорили Европу, а и морам признати да је веома удобан, док поред светог грба, на броју "девет" на леђима стоји и мој потпис, а има и ознаку да сам освојио златну копачку те чувене године, изјавио је Дарко Панчев.

Панчев је у пенал серији извео одлучујући једанаестерац, а у истој сезони је био и најбољи стрелац Европе.

"Драго ми је што се на овај начин чува сећање на нашу генерацију. Велики број навијача нас је тада пратио, а у наредним годинама су ти људи вероватно препричавали својим потомцима како је све то изгледало, док сада могу додатно да се приближе и нашој генерацији и Звезди као клубу", рекао је Панчев, пренео је званични сајт клуба.

Панчев је истакао да је увек лепо носити црвено-бели дрес.

"Када сам обукао дрес, добио сам велику жељу да истрчим на терен, али године чине своје. Веома ми је драго што сам поново у црвено-белом и увек је лепо обући за мене свети дрес, које год да је марке. Сигурно ћу изненадити пријатеље, велике звездаше са репликом дреса из Барија, а верујем да ће се одушевити", додао је некадашњи нападач Црвене звезде.

Панчев је навео да је много тешко поновити успех из 1991. године.

"Потребно је много новца, јер млади и талентовани играчи одлазе у иностранство чим се укаже прва прилика. Моја филозофија јесте да млад играч увек остане у Звезди пар сезона, одигра минимум 150 утакмица, сазри и врати клубу све што му је пружио, али не може се лако против европске политике која се променила и због тога је тешко да се наш успех понови, али смо на добром путу да га донекле приближимо, што је задовољавајуће у оваквим околностима", истакао је Панчев.

Он је открио и са којим је саиграчима из Звезде у контакту.

"Свако од наше шампионске генерације живи на различитом месту, окружен својим пријатељима, али поштовање и искрен однос између нас је остао до данашњег дана, тако да одржавамо контакт и веома често се чујемо. Скоро сам се чуо са Робијем и честитао му када је постао селектор Црне Горе. Поред њега, чујем се и са Пиксијем, Дејом, Маретом, Диком... Веома ми је драго што је то тако", закључио је Панчев.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару