Дамјановић пред четвртфинале ЕП: Аустрија је дисциплинована екипа, али спремни смо

Селектор кадетске У17 репрезентације Србије Јован Дамјановић пред четвртфинални дуел Еввропског првенства са Аустријом изјавио је да је ривал селекције изузетно дисциплинован, али да његов тим спреман дочекује дуел.

Кадетска репрезентација Србије у среду од 19 часова на Кипру против Аустрије игра четвртфинални меч Европског првенства.

"Аустријанци су јако квалитетни и организовани. Изузетно су дисциплиновани у игри без лопте и зато су опасни у офанзивним транзицијама. Аустријанци имају јако доброг фудбалера који игра у Салцбургу и који је постигао два гола баш из тих транзиција. Поред тога су добри и у прекидима и јако добро изводе и ауте. Они нису примили ниједан гол до сада што говори о њиховој дисциплини", рекао је селектор Србије.

Додаје да је задовољан игром екипе у групној фази у којој је Србија уписала две победе и пораз.

 "Задовољан сам фудбалом у групној фази. Савладали смо у првој рунди Украјину која је овде себе видела као једног фаворита за освајање првенства и која је без изгубљеног меча дошла овде. Кипар је имао проблем тешког пораза од Чешке и био је изузетно мотивисан, али смо и њих савладали. Против Чешке смо поражени, али смо успели да одморимо битне играче", додао је Дамјановић.

Селектору није било битно против кога ће играти у четвртфиналу, па је против Чешке одмарао повређене играче и оне који имају проблем са картонима.

"Ми се бавимо игром, морамо да изанализирамо зашто смо потонули и дозволили да примимо два гола. Чешка је јако озбиљна екипа, ми смо водили три пута, али смо изгубили и сигурно је да ћемо из те утакмице бити бољи. Није нас занимало ко ће нам бити ривал у четвртфиналу, доста смо ротирали, хтели смо да усавршавамо то што смо играли, а уједно и да сачувамо повређене играче и оне са картонима. Имамо добар ростер и оно што ме радује спремно дочекујемо утакмицу са Аустријом", закључио је селектор.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?