Читај ми!

Тражи се први финалиста Лиге шампиона - Дортмунд брани гол предности против ПСЖ-а

Фудбалери ПСЖ-а дочекаће Борусију из Дортмунда у другом мечу полуфинала Лиге шампиона. Утакмица почиње у 21.00, а најзанимљивије детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Тражи се први финалиста Лиге шампиона - Дортмунд брани гол предности против ПСЖ-а Тражи се први финалиста Лиге шампиона - Дортмунд брани гол предности против ПСЖ-а

Борусија након победе у првом мечу са голом вишка путује у Париз и нада се бољем резултату у односу на претходно гостовање на "Парку принчева" из септембра претходне године.

Екипа Едина Терзића ће покушати да направи изненађење и пласира се у своје прво финале након 2013. године када их је Бајерн зауставио и спречио да дођу до своје друге титуле првака Европе. 

Са друге стране, ПСЖ на ново учешће у финалу чека четири године. Парижани за сада немају ниједан трофеј елитног европског такмичења у својим витринама, а у једином финалу до сада су такође изгубили од Бајерна.

Одличан први меч Дортмунда

Дортмунд је првој утакмици на домаћем терену показао да није залутао међу четири најбоље екипе. Нарочито је то било видљиво у првом полувремену при нерешеном резултату када су домаћи били бољи ривал, што им се исплатило у 35. минуту када је Никлас Филкриг постигао, испоставиће се, једини погодак на мечу.

Немац је осим поготка током читавог меча мучио штопере гостију својим сјајним кретњама и разигравањем саиграча и биће највећа претња по гол Ђанлуиђија Донаруме у реваншу.

Одличан меч одиграо је и Џејдон Санчо који је подсетио фудбалски свет због чега је Манчесетер Јунајтед својевремено издвојио грдан новац како би га довео у своје редове.

ПСЖ је у другом полувремену очекивано био бољи ривал, имао је иницијативу и више прилика, али није успео да пронађе пут до гола поред веома добро организоване одбране домаћина.

Међутим, ПСЖ је у четвртфиналу већ показао да је у стању да стигне заостатак из првог меча. Тада су после пораза на домаћем терену надиграли Барселону у гостима, те би сада требало да имају за нијансу лакши посао, с обзиром на то да се реваш игра на њиховом терену.

Луис Енрике ће ипак имати нешто више проблема од свог колеге, макар када је састављање тима у питању.

Осим Лукаса Ернандеза, који је на претходном дуелу са Дортмундом доживео повреду колена због које ће пропустити и Европско првенство, Шпанац неће моћи да рачуна ни на Преснела Кимпембеа и Лаивина Курзаву. У екипи Дортмунда се од важнијих играча неће наћи Себастијан Алер, док је Карим Адејеми упитан.

Мотив више за обе екипе

Одавно је већ познато да је Килијан Мбапе челницима ПСЖ-а саопштио одлуку да од следеће године више неће носити дрес клуба из главног града Француске.

Светски спортски медији су га већ преселили у Реал Мадрид и деловало је да је ствар већ решена, те да се само чека фотографија са Флорентином Перезом и дресом "краљевског клуба".

Међутим, напредак Парижана у Лиги шампиона бацио је приче о французовом одласку у сенку и раширио трачеве о потенцијалном останку, уколико се дође до првог трофеја Лиге шампиона у историји клуба.

Мбапе је већ сада најбољи стрелац ПСЖ-а у историји такмичења и без премца најважнији фудбалер екипе у претходних сезона и нема сумње да би његов одлазак проузроковао велике промене унутар самог клуба.

Освајање "ушатог трофеја" стога ће представљати додатни мотив за цео тим, било да то буде у својству испраћаја или разлога да Француз остане у Паризу.

Додатни мотив имаће и Дортмунд, чији ће дугогодишњи капитен и највернији играч напустити клуб на крају сезоне, без обзира на расплет у њеној завршници.

Марко Ројс је више од деценију синоним за верност у свету фудбала и симбол једне од најбољих генерацију у историји клуба из Дортмунда.

Остао је у клубу упркос бројним понудама које је имао, гледајући на десетине својих саиграча и добрих пријатеља како одлазе, а неке од њих је дочекао широм раширених руку и када су се враћали.

Када је Лига шампиона у питању, најбољи је стрелац и играч са највише утакмица у историји Борусије, због чега одлазак који је најавио након последњег меча у сезони додатно добија на значају.

Статус једне од највећих легенди клуба могао би још само да подебља трофеј намењен освајачу Лиге шампиона, због чега ће његови саиграчи имати додатан мотив да га се домогну.

Претходни сусрети

Два тима су се пре првог полуфиналног меча већ састајала ове сезоне и то у групној фази.

У првом мечу ПСЖ је на домаћем терену славио са 2:0 головима Мбапеа и Ашрафа Хакимија.

Дуел у Дортмунду завршен је без победника, а стрелци су били Адејеми и Ворен Заире-Емери.

Пре тога су се састали у осмини финала 2020. године када је ПСЖ прошао даље након што је победом од 2:0 код куће надоместио заостатак од једног гола из Дортмунда.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара