Читај ми!

Ћави потврдио да остаје у Барселони: Овај пројекат још није завршен

Тренер Барселоне Ћави Ернандес изјавио је да је одустао од одлуке да напусти екипу на крају сезоне, јер је добио подршку председника, управе и фудбалера каталонског клуба, преносе шпански медији.

Ћави је крајем јануара најавио да ће на крају сезоне да напусти Барселону, али је данас потврдио да остаје у каталонском клубу до краја уговора, односно до јуна 2025. године.

Шпански медији пренели су у среду да је Ћави после разговора са председником Барселоне Ђоаном Лапортом одлучио да остане у каталонском клубу.

"Променио сам одлуку, јер сам заиста добио пуну поверење председника, управе и играча. Овај пројекат још није завршен. Ја, мој тим, сви заједно осец́амо да имамо снаге да заједно урадимо важне ствари", рекао је Ћави на конференцији за медије.

Истакао је и да је велики навијач Барселоне.

"Подршка играча је била веома важна. Дали су ми до знања да морам да наставим, натерали су ме да видим да ово није готово. Мислим да овај пројекат није завршен, иако можда нец́емо да освојимо титуле. Навијачи су ме, такође, натерали да мислим да би требало да наставим. И изнад свега, мислим да сам способан за то. Јуче смо се договорили се за три минута", истакао је Ћави.

Навео је да је боља игра његове екипе била кључна, као и осећај да има снаге да настави.

"Председник клуба зна да не бих тражио ни један евро, да сам напустио клуб пре истека уговора", навео је Ћави.

Барселона се налази на другом месту на табели Ла Лиге са 11 бодова мање од пропласираног Реал Мадрида.

"Мислим да моје време у клубу није готово и верујем да можемо да будемо успешни. Уверен сам у то и ова три месеца су ме натерала да то видим. А пошто је промена мишљења знак мудрости, одлучио сам да променим мишљење", рекао је Ћави.

Лапорта је истакао да је задовољан што је Ћави одлучио да остане тренер каталонског клуба.

"Ћави је раније дао неке изјаве да је размишљао о одласку, али ми је јуче пренео своје одушевљење пројектом и тимом. Сви у управи су уверени да је Ћави идеална особа за вођење тима са много младих играча. Тим који имамо, који се консолидује, са веома младим људима је напредовао ове сезоне, а Ц́ави је идеално решење за овај тим", истакао је Лапорта.

Ћави је тренер Барселоне постао 2021. године.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се