Лапорта: Не искључујем могућност да ћемо тражити понављање меча са Реалом

Председник Барселоне Ђоан Лапорта каже да не искључује могућност да ће каталонски клуб тражити од Фудбалског савеза Шпаније понављање меча 32. кола Ла Лиге са мадридским Реалом, преносе шпански медији.

Реал је у недељу у Мадриду победио Барселону резултатом 3:2 у 32. колу шпанске Ла Лиге. "Краљевски клуб" је до тријумфа стигао голом Џуда Белингема у 91. минуту.

Фудбалери Барселоне, као и чланови стручног штаба, су после меча изјавили да је главни судија Цезар Сото Градо у неколико ситуација оштетио каталонски клуб.

"Никада нисам био био за увођење ВАР технологије. Међутим, залажем се да би ВАР технологију требало користити како би се избегле грешке које могу да доведу до непоштених одлука судија. Не желим само да пренесем незадовољство навијача Барселоне због лошег коришћења ВАР-а, већ и да нагласим да та технологија, упркос томе што је уведена, изазива конфузију са контрадикторним критеријумима према клубовима", рекао је Лапорта, преноси званични сајт Барселоне.

Председник Барселоне је нагласио да да би ВАР технологија требало да олакша посао судијама. Посебно је истакао споран детаљ из 28. минута утакмице са Реалом.

Фудбалер Барселоне Ламин Јамал је тада шутирао према противничком голу, али је голман Реала Андреј Луњин избацио лопту са гол-линије.

Шпански медији подсећају да ни успорени снимак ни ВАР нису могли да потврде да ли је лопта читавим обимом прешла гол-линију.

Лапорта је навео да ће од челника Фудбалског савеза Шпаније тражити видео и аудио снимке комуникације судија.

"Ако се потврди да је гол регуларан, ићи ћемо даље и не искључујем могућност да тражимо понављање меча са Реалом", истакао је Лапорта.

Реал је први на табели Ла Лиге са 81 бодом, док је Барселона друга са 70.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво