Читај ми!

Кристијано Роналдо добио Јувентус на суду

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо добио је правну битку против Јувентуса због спора око неисплаћеног дела плате. Органи Фудбалског савеза Италије донели су пресуду по којој је Јувентус у обавези да Роналду исплати више од 9.700.000 евра и камате на заостале зараде.

Прослављени Португалац је првобитно тражио да му некадашњи клуб на основу дуговања исплати 19.500.000 евра.

Јувентус је током кризе, изазване ковид пандемијом, константно смањивао плате играчима. Прво је 2020. године смањио плате свим играчима у једнакој мери како би уштедео новац јер није било зараде од улазница и утакмица, а онда је 2021. године управа разговарала са сваким играчем појединачно о смањењу.

Роналдо је у том тренутку зарађивао 31 милион евра нето годишње и пристао је да одложи исплату скоро 20 милиона еура док се не заврши пандемија. Јувентус му тај новац никад није исплатио па се одлучио на ову тужбу.

Роналдо је у Јувентус дошао из Реал Мадрида 2018. године и постигао 101 гол у 134 наступа за клуб, са којим је освојио пет трофеја у Италији укључујући титуле у Серији А 2019. и 2020. године.

Португалски репрезентативац, који тренутно игра за клуб Ал Наср из Саудијске Арабије, напустио је Јувентус и вратио се у Манчестер јунајтед у августу 2021. године.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво