Читај ми!

Кимих прекинуо успаванку у Минхену - Бајерн на искуство избацио Арсенал и дошао до полуфинала Лиге шампиона

Фудбалери Бајерна пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона победом над Арсеналом на домаћем терену резултатом 1:0, након ремија у првом мечу у Лондону.

Баварци су у једној не превише интересантној утакмици били конкретнији тим и након 90 минута велике борбе успели су да се домогну новог полуфинала, док ће Арсенал своју шансу за освајање првог трофеја морати да потражи наредне сезоне.

Читава утакмица одиграна је у прилично спором темпу који је успостављен од првог минута.

Арсенал је био екипа која је контролисала посед и чији напади су се састојали од низа кратких додавања са једног бока на други. Тражиле се "тобџије" простор по боковима који би њихова вихорна крила могла да искористе, с обзиром на то да се кроз средину није могло.

Тухел је међутим одлично припремио своју екипу која је током читавог меча била поприлично дисциплинована и није дозволила гостима да направе велики број прилика.

Испоставило се да је Арсенал најбољу шансу пропустио средином првог дела када је Мартинели из одличне позиције шутирао право у Нојера након асистенције расположеног Едегарда.

Са друге стране, Бајрен је знао тачно шта жели. Чекали су контре и прекиде из којих би могли да припрете гостима и то им је успевало у већем делу меча.

Почетком другог полуврмена Горецка је након центаршута Кимиха погодио пречку, што је било увод у оно што ће се десити неколико минута касније.

Након једног дужег напада домаћих, Гереиро је у 64. минуту одлично центрирао у срце шеснаестрца Арсенала које је било празно, а из другог плана убацио се Кимих и незаустављивим ударцем главом матирао Рају за вођство и наду у нешто занимљивију завршницу.

Међутим, фудбалери Арсенала су се до краја меча понашали као да имају резултат који им гарантује макар продужетке. Као да им нико није јавио да су примили гол који значи испадање.

Последњих пола сата одиграли су у истом ритму као и првих 30 минута, не створивши ниједну озбиљну прилику, чиме су показали да се налазе у благој кризи у најважнијем делу сезоне.

Покушао је Артета изменама да размрда екипу, али ни резервисти нису донели енергију која је била неопходна за нешто више од минималног пораза.

Бајерн је без већих проблема успео да се одбрани и прође у полуфинале у ком ће играти са бољим из дуела између Манчестер ситија и Реал Мадрида.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво