Читај ми!

Партизанови снови о титули се распршили на Бановом Брду - Чукарички савладао црно-беле након узбудљиве завршнице

Фудбалери Чукаричког савладали су Партизан на домаћем терену резултатом 3:2 у мечу 30. кола Суперлиге Србије.

Утакмицу је обележила веома узбудљива завршница у којој су црно-бели у само два минута у надокнади успели да стигну заостатак од два гола, али су поклекли у 94. минуту меча.

Партизан је на тај начин пропустио прилику да се приближи Црвеној звезди на табели, па црвено-бели имају седам бодова предности пред почетак плеј-офа и трећи овосезонски "вечити дерби".

Меч за црно-беле није почео на најбољи начин, с обзриом на то да је голман Александар Јовановић већ у петом минуту меча након дуела са Ђорђем Ивановићем задобио јак ударац, али је остао на терену и покушао да настави утакмицу.

Партизан је међутим први припретио и то преко Гајаса Захида у осмом минуту, али промене резултата није било. Узвратио је на другој страни расположени Лука Аџић у 18. минуту, да би десет минута касније домаћи стигли до вођства.

Прошао је Ивановић по десној страни, одлично проиграо Марка Доцића, а овај маестралним потезом продужио до Винисијуса Мела који је из окрета савладао Јовановића.

Голман Партизана је због повреде задобијене на почетку меча морао да напусти терен, а заменио га је Милош Крунић.

У међувремену је Игор Дуљај због приговора добио жути картон, што му је четврта опомена ове сезоне због које ће пропустити дерби са Звездом наредне недеље.

До краја полувремена Аџић је имао још једну прилику, али се резултат није мењао.

Ипак, већ у 51. минуту Чукарички је успео да удвостручи предност.

Френк Кануте је изгубио лопту која се кроз само неколико секунди нашла испред шеснаестерца црно-белих, а након срећног одбитка Ивановић је рутински савладао Крунића и повећао вођство домаћих.

Покушао је Дуљај изменама да размрда екипу која је имала иницијативу и неколико добрих шанси у наставку, али гола није  било све до 90. минута када је Ксандер Северина одличним волеј ударцем са око 20 метара постигао свој шести гол у сезони.

Само два минута касније Самед Баждар је постигао свој шести гол у другом делу сезоне и поравнао резултат на велику радост Игора Дуљаја и навијача Партизана.

Међутим, већ након два минута Ивановић је још једном добро пробио, овога пута по левом боку, и на другој стативи пронашао Бојицу Никчевића који је поготком главом донео победу и три бода Чукаричком.

У дербију који се игра у првом колу плеј-офа Партизан ће морати да победи Црвену звезду уколико жели да остане у трци за прво место.

Распоред 30. кола Суперлиге Србије:

Недеља
Војводина - ТСЦ 3:2
Напредак - Радник 0:2
Црвена звезда - Железничар 3:0
Чукарички - Партизан 3:2

Понедељак
Нови Пазар - Раднички Ниш 16.00
Младост Лучани - ИМТ 18.00
Спартак - Јавор 18.00
Вождовац - Раднички 1923 20.00

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво