Стојковић након састанака у Немачкој: Скоро сви сагласни да је број од 23 играча и три голмана оптималан

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, који је предводио делегацију Фудбалског савеза на едукативној радионици Уефе у Диселдорфу, верује да ће бити усвојен његов предлог да на списковима националних тимова за Европско првенство буде 26 играча.

Драган Стојковић Пикси је предводио делегацију Фудбалског савеза Србије (ФСС) на едукативној радионици Уефе у Диселдорфу, а једна од тема био је и број играча на које ће селектори националних селекција моћи да рачунају на предстојећем Европском првенству у Немачкој.

"Оно што нас је највише интересовало, то је број играча на списку за Европско првенство. Узео сам учешће у тим разговорима и дао сам предлог да то буде 26. Мислим да се скоро сви селектори слажу да је број од 23 играча и три голмана оптималан јер не треба ићи корак уназад у односу на Мундијал. Много је утакмица током сезоне, много повређених играча. Мислим да ће тај предлог проћи, али морамо да сачекамо до коначне одлуке Уефе", рекао је Стојковић за сајт ФСС.

Напоменуо је да ипак има и селектора који сматрају да су 23 играча сасвим довољна и тврде да им већи број ремети тренинг и да не могу да се концентришу на оно што треба да раде на терену.

Селектор Србије осврнуо се и на предавање председника Судијског комитета Уефе Италијана Роберта Росетија.

"Имали смо заиста квалитетан састанак. Росети је упознао све селекторе са многим стварима које нас очекују на Европском првенству. Ствари везане за суђење, уопште за технологију која ће бити подигнута на највиши могући ниво, када су у питању ВАР одлуке и уопште понашање судија на терену, играча, свих актера, шта ће се толерисати, а шта неће", објаснио је Пикси.

Сусрети са Дешаном, Саутгејтом, Олићем...

Стојковић је претходно у Минхену имао низ срдачних сусрета и пријатељских разговора са колегама - селектором Француске Дидијеом Дешаном, селектором Енглеске Геретом Саутгејтом и селектором Словеније Матијажом Кеком.

Срео се и са помоћником хрватског селектора Ивицом Олићем, као и високим званичником Уефе Ђорђом Маркетијем.

"Са доста њих сам причао. Било је много фудбалских тема о којима можемо да разговарамо са врло компетентим људима, тако да сам генерално презадовољан састанцима које смо имали. Верујем да ће они допринети и бољем фудбалу са више фер-плеја, све за оне који воле да уживају у њему, на радост навијача", поручио је Стојковић.

Уз селектора Стојковића делегацију Фудбалског савеза Србије у Диселдорфу чинили су директор А тима Стеван Стојановић, тим менаџер Немања Филиповић, тренер у стручном штабу Кацушито Киноши, директор маркетинга Вања Костић, комесар за безбедност Иван Петрић, доктор А тима Дејан Александрић, менаџер ораганизационих послова А тима Душан Рајковић и портпарол Милан Вуковић.

Србија ће први пут као самостална земља играти на Европском првенству, а ривали у групи Г су Енглеска, Словенија и Данска.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво