Дуљај: Жељни смо проласка у наредну рунду Купа, Баждар жели да оде на лето

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је дан уочи утакмице четвртфинала Купа Србије против Вождовца да је тешко два пута за седам дана играти са истим ривалом, упркос томе што је дуел у среду другачији од првенственог. Дуљај је најавио промене у тиму и открио да Самед Баждар жели на лето да напусти клуб.

Партизан ће у среду од 15.00 часова дочекати Вождовац у четвртфиналу Купа Србије, а црно-бели су недавно у првенственом дуелу са истим противником славили 3:2 поготком Аранђела Стојковића у надокнади времена.

"Тешко је два пута за седам дана играти са истим ривалом, упркос томе што је овај дуел другачији од првенственог. Тада су у оптицају били бодови, сада пораз избацује из игре за трофеј", истакао је тренер Партизана Игор Дуљај на конференцији за медије.

Дуљај је нагласио да одлично познаје екипу Вождовца за коју има само речи хвале.

"Вождовац много добро игра, али без позитивних резултата. Низ неуспеха мора да се прекине, надам се да неће против Партизана. Одлична су екипа, млада и полетна, умеју да играју. Имамо и ми императив, жељни су и људи из клуба, поготово навијачи Партизана проласка у наредну рунду", истакао је Дуљај на конференцији за медије.

Тренер Партизана је напоменуо и да је термин меча незгодан и неповољан и за играче и навијаче - среда 15.00 сати.

"Нико не заслужује да игра у том термину, ни Звезда, ни Партизан, Војводина, Чукарички, Земун… Вероватно ће и посета бити слабија, позивам све, па и децу из прве смене да нас подрже. Нека школарци остану у другој смени, да уче, али сваки навијач нам је потребан. Видело се на последњој утакмици колико нам значи енергија са трибина", рекао је Дуљај.

"Гледам кога можемо да ставимо у фудбалски излог"

Дуљај је најавио да ће бити измена у тиму и открио да нови репрезентативац Србије Самед Баждар има жељу да на лето напусти клуб.

"Тешко је оценити да ли ће Баждар бити са нама наредне сезоне, сви знамо да Партизан живи од продаје играча. У зимском прелазном року смо остали без двојице младих - Илића и Белића, а без њихових продаја би клуб тешко могао да функционише. Колико сам приметио, Баждар има жељу да оде, да се докаже. Видео је примере његових колега. Према ономе што сам видео, Баждар има жељу да овог лета напусти клуб. Наравно, под условом да Партизан добро профитира и опет уложи новац у младог играча, кога ћемо потражити најпре у омладинској школи. Ако га нема, онда у региону", рекао је Дуљај.

Прокоментарисао је и чињеницу да у последње време Баждар добија шансу пре Немање Николића.

"Ако бих хтео да заштитим себе, ставио бих у екипу Николића. Баждар има 20 година и морам да размишљам шта је најбоље за клуб. Самед је на радару многих екипа, управо због игара у првом тиму, чак и поред недостатака јер је нестрпљив и све жели одмах. Млади морају да схвате да не може време да се прескочи, мора да се поштује редослед, али морамо да га трпимо. Струка, екипа, па и старији играчи међу којима и Николић. Пошто размишљам шта је најбоље за клуб, а не за мене лично, онда гледам кога можемо да ставимо у фудбалски излог. У овом тренутку то је Баждар", објаснио је Игор Дуљај.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво