Читај ми!

Финале пре финала - Реал дочекује Сити у првом дуелу четвртфинала Лиге шампиона

Фудбалери Реал Мадрида дочекаће Манчестер сити у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Меч почиње у 21.00, а најважније детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Финале пре финала - Реал дочекује Сити у првом дуелу четвртфинала Лиге шампиона Финале пре финала - Реал дочекује Сити у првом дуелу четвртфинала Лиге шампиона

Прошлогодишњи и 14-оструки првак Европе чине најзанимљивији пар четвртфинала и највећи су фаворити за освајање такмичења, због чега се њихов двомеч - трећу годину заредом - сматра финалом пре финала.

Екипе су се састале и претходне сезоне, али у оквиру полуфинала елитног европског такмичења, а Сити је након ремија у Мадриду резултатом 1:1 у другом мечу у Манчестеру убедљиво поразио екипу Карла Анчелотија са 4:0 и пласирао се у финале у ком је касније био бољи од Интера.

У полуфиналном дуелу пре две године, Мадриђани су биљи бољи након два изузетна меча. У првом је Сити славио са 4:3 на домаћем терену, да би Реал након продужетка у Мадриду победио са 3:1 и пласирао се у финале против Ливерпула, наког ког су у своје витрине унели 14. "клемпавка".

Нови сусрет стога са разлогом носи епитет дербија четвртфинала, нарочито имајући у виду тренерски и играчки квалитет на обе стране, као и форму у којима се тимови налазе.

Реал тражи освету

Најтрофејнија екипа у историји Лиге шампипона налази се у одличној форми и не зна за пораз на претходних 13 утакмица.

На осам кола пре краја Ла Лиге, Мадриђани имају осам бодова више од другопласиране Барселоне и очекује се да без већих проблема осигурају нову титулу првака Шпаније. Уз тако велику залиху, Реал ће моћи да сву своју пажњу усмери ка новом походу ка потенцијалној 15. титули првака Европе. 

На путу до четвртфинала Мадриђани су прилично лако прошли групу са Наполијем, Унион Берлином и Брагом. Забележили су свих шест победа и као први у групи прошли у осмину финала, где их је жреб спојио са екипом Лајпцига.

Очекивало се да Реал без већих проблема прође даље, али то није био случај. У првом мечу у Немачкој, шпански представник је славио са 1:0 голом Дијаза, али је Лајпциг током већег дела меча био бољи ривал, о чему довољно говори чињеница да је за играча утакмице проглашен голман гостију Луњин.

Немачки тим је био бољи ривал и у реваншу, упутио је чак 21 ударац, али је Реал поново повео, овога пута преко Винисијуса, да би Орбан поравнао разултат. Међутим, упркос иницијативи и великом броју прилика Лајпциг није успео да дође до другог гола и евентуалног продужетка.

Није то био први пут да је екипа Реала са Анчелотијем на клупи успевала да победи упркос подређеном положају, али ће Реал морати много боље да одигра уколико жели да се реваншира Ситију за пораз из претходне сезоне.

Нападачки трио Реала који чине Винисијус, Родриго и Белингем требало би да представља највећу опасност по одбрану Ситија, нарочито имајући у виду форму у којој се налазе у претходно време.

Сити улази у форму за завршницу сезоне

Серија без пораза у којој се налази састав Пепа Гвардиоле је још импресивнија од Реалове. "Грађани" нису поражени од сусрета са Астон Вилом у децембру претходне године и од тада су нанизали 25 мечева у којима терен нису напуштали погнуте главе.

Додуше, Ситијева трка за титулу у домаћем првенству је много неизвеснија од Реалове. На шест кола до краја налазе се на трећој позицији са бодом мање од Ливерпула и Арсенала који деле прво место и очекује их велеика борба до краја.

Такође, оно што може да забрине навијаче Ситија јесте чињеница да се њихов тим ове сезоне није прославио у мечевима са оним квалитетнијим екипама из врха табеле. У седам мечева са преостале четири екипе које се налазе у врху табеле, Сити је остварио само једну победу и то пре два кола против Астон Виле.

До четвртфинала је Сити ипак стигао без превише муке, прошавши групу са шест победа. Лајпциг их је као и Реал намучио, али није успео да им одузме бодове, док Црвена звезда и Јанг Бојс нису имали шансе.

У четвртфиналу су добили једног од најлакших противника у виду Копенхагена, што су искористили и победама од 3:1 у оба сусрета наставили поход ка одбрани титуле.

Откако је Гвардиола преузео тим из Манчестера, један од његових заштитних знакова постало је темпирање форме за завршницу сезоне и пружање најбољих партија када је то најпотребније. Најаву сличног расплета Сити је најавио за викенд, победом против Кристал паласа, када је Кевин де Брујне показао да је спреман за највеће изазове.

Са друге стране, Ерлинг Холанд се у последње време налази у благој кризи, макар када се у обзир узму сјајне партије које је пружао током већег дела сезоне, али ће свакако од њега претити највећа опасност дефанзивцима "краљевског клуба".

недеља, 07. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару