Читај ми!

Сума добио српско држављанство

Фудбалер Новог Пазара Сејдуба Сума добио је српско држављанство. На друштвеним мрежама играч из Републике Гвинеје је објавио је фотографију српског пасоша с поруком захвалности Расиму Љајићу.

Сејдуба Сума је летос стигао у Нови Пазар, а до сада је одиграо 22 утакмице у свим такмичењима и постигао је шест голова. 

"Хвала мом председнику Расиму Љајићу", истакао је Сума на Инстаграму.

Нови Пазар ће до краја сезоне у тиму имати једног странца мање, а фудбалер из Гвинеје је српски пасош добио уочи дуела против некадашњег клуба, Партизана.

Сума је рођен 1991. године у Конакри, главном граду Гвинеје. Фудбалску каријеру је започео у екипи Фело стара, а потом је играо за Ајакс Кејптаун. Први ангажман у Европи имао је у словачкој Њитри, а наступао је и за Слован из Братиславе, пре него што је појачао црно-беле из Београда.

После Партизана Сума је каријеру наставио у Макабију из Хаифе и Кувајту. Фудбалер из Републике Гвиније је пре доласка у Нови Пазар најављиван као највеће појачање у историји клуба.

Подсећања ради, Сума је у Новом Пазару имао спектакуларни долазак - хеликоптером је слетео на Атлетски стадион.

Нови Пазар се тренутно налази на деветом месту у Суперлиги Србије и до краја основног дела такмичења бориће се за улазак у плеј-оф. Наредни дуел играће против Партизана, 7. априла у Београду.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара