Читај ми!

"Вечити" настављају борбу за прво место - Звезда у Сурдулици, Партизан чека Нови Пазар

Фудбалери Црвене Звезде ће свој меч 29. кола Суперлиге Србије одиграти у Сурдулици против Радника од 16.00 часова, док ће Партизан од 20.00 часова дочекати Нови Пазар.

"Вечити" настављају борбу за прво место - Звезда у Сурдулици, Партизан чека Нови Пазар "Вечити" настављају борбу за прво место - Звезда у Сурдулици, Партизан чека Нови Пазар

Након победа у 28. колу, "вечити ривали" које дели четири бода, настављају трку за што бољом позицијом пред почетак плеј-офа и предност домаћег терена у последњем лигашком дербију у сезони.

Звезду очекује нешто лакши изазов, с обзиром на то да гостује последњепласираном Раднику и све осим тријумфа екипе Владана Милојевића представљало би прворазредну сензацију.

Партизан са друге стране очекује још један тежак дуел у ком ће одмерити снаге са Новим Пазаром који се након слабијих игара у другом делу сезоне налази у доњој половини табеле.

Звездина пролећна доминација

Новим тријумфом против ИМТ-а, Звезда је успела да одржи предност од четири бода у односу на Партизан и додатно се приближи првој позицији пред последњи део сезоне.

Није Звезда имала лак посао против екипе Небојше Јандрића, али је успела да освоји нова три бода и продужи серију победа на четири утакмице.

Од почетка пролећног дела сезоне, црвено-бели су тријумфовали на осам од девет лигашких сусрета, уз реми против Партизана у другом овосезонском дербију.

Повреде и изостанак стандардних првотимаца приморали су Владана Милојевића да у састав уврсти неколицину младих фудбалера, што ће вероватно бити случај и у Сурдулици, али је Звезда показала да и у измењеном саставу може да бележи победе, за разлику од првог дела сезоне.

Откако је Алдо Калулу у 51. минуту дербија савладао Омрија Глазера, ниједна лопта није се нашла у мрежи израелског голмана, а велику прилику за наставак тог низа Звезда ће имати против убедљиво најнеефикаснијег напада у лиги.

Радник је у досадашњем делу сезоне постигао само 17 голова и освојио само 14 бодова, те је извесно да ће се преселити у Прву лигу Србије.

У последњих девет мечева забележили су осам пораза и само једну победу, због чега их само чудо у преосталом делу сезоне може спасити испадања.

Партизан не одустаје од борбе за прво место

Победа након неизвесне завршнице против Вождовца оставила је Партизан у трци за титулу коју би сваки кикс црно-белих учинио мање занимљивом.

Оно што може да радује Игора Дуљаја јесте ефикасност екипе која је у три утакмице након дербија постигла само три гола, али је на "крову" исказала свој нападачки потенцијал.

Самед Баждар је поготком на другој узастопној утакмици показао да се налази у одличној форми и да није без разлога добио позив у репрезентацију. Млади нападач би стога требало да буде највећа опасност по Нови Пазар, нарочито имајући у виду порозност одбране Новопазараца.

Међутим, далеко од тога да Партизан може бити превише задовољан приказаним, с обзиром на то да је Вождовац имао велики број прилика током читавог тока меча и да је поприлично намучио несигурну одбрану црно-белих.

Нови Пазар је након веома лоше одиграног другог дела изгубио место међу осам најбољих екипа и позитиван резултат на "стадиону Партизана" биће им неопходан уколико планирају да претекну Напредак.

Забележили су само један лигашки тријумф у 2024. години и велика је вероватноћа да ће на разочаравајућ начин завршити обећавајућу сезону.

Бивши фудбалер Партизана Адем Љајић је на претходном сусрету са ТСЦ-ом постигао хет-трик и он би требало да буде главна узданица гостију у мечу у ком је обема екипама потребна победа.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара