Читај ми!

Звезда у Ивањици против Јавора, Партизан у Београду са Спартаком

Фудбалери Црвене звезде одиграће дуел 27. кола против Јавора у Ивањици који ће почети у 16.00. Партизан ће потом од 18.30 дочекати суботички Спартак на свом терену.

После репрезентативне фудбалске паузе први део 27. кола Суперлиге Србије је одигран, а у другом, мечеве ће одиграти вечити ривали против Јавора, односно Спартака.

Звезда је у пролећном делу шампионата забележила шест тријумфа и један реми. Континуитет добрих резултата је довео црвено-беле до првог места на табели.

Јавор је на претходних седам мечева уписао четири пораза, један реми и два тријумфа, налазе се у другом делу табеле, на 12. месту са 28 бодова.

Међутим, изабраници Радована Чурчића су уписали победе у последња два кола пре почетка репрезентативне паузе над Радником и панчевачким Железничаром, те се може рећи да у добром расположењу дочекују црвено-беле.

Занимљивост је да су Црвена звезда и Јавор први меч одиграли 1. септембра 1969. године у Ивањици, тада је тим тренера Миљана Миљанића био бољи од домаћина резултатом 3:0.

Партизан је добро започео други део сезоне, уписао је четири узастопна тријумфа, а онда је уследила серија лоших резултата, тачније три дуела без победе - два ремија са Звездом и Младости и пораз од Напретка. Црно-белима је неопходан тријумф против Спартака како би пратили вечитог ривала на табели. Тренутна разлика је четири бода, Звезда има 65, а Партизан 61 бод.

Спартак из Суботице је уписао само један тријумф у пролећном делу шампионата и по три нерешена, односно изгубљена дуела. Тим из Суботице се налази на 10. позицији и у наставку такмичења грчевито ће се борити за улазак међу осам најбољих тимова, односно плеј-оф Суперлиге Србије.

Познат је ривалитет између тренера Спартака Ненада Лалатовић и црно-белих, а занимљивост је да Лалатовић као тренер има девет победа и пет ремија у сусретима с Партизаном на укупно 28 утакмица.

Резултати и распоред 27. кола Суперлиге:

Петак:
Чукарички - Нови Пазар 2:0
Радник - Војводина 0:4
ИМТ - Железничар 1:1
ТСЦ - Вождовац 2:0

Субота:
Раднички Крагујевац - Напредак (14.00)
Раднички Ниш - Младост (14.00)
Јавор - Црвена звезда (16.00)
Партизан - Спартак (18.30)

Табела:
Црвена звезда 65
Партизан 61
ТСЦ 56
Чукарички 43
Војводина 43 
Раднички Крагујевац 41
Младост 37
Нови Пазар 35
Напредак 35
Спартак 31
Вождовац 30
Јавор 28
ИМТ 28
Раднички Ниш 23
Железничар 23
Радник 14

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара