Читај ми!

Мијатовић из Москве: Србија може да нас изненади на Европском првенству

Легендарни српски фудбалер Предраг Мијатовић, који ће у Москви бодрити репрезентацију Србије на пријатељском мечу против Русије, каже да "орлови" имају квалитет и да могу да изненаде на предстојећем Европском првенству. Истиче да треба заборавити шта је било у Катару и концентрисати се на шампионат у Немачкој.

Фудбалска репрезентација Србије одиграће у четвртак од 18.00 пријатељску утакмицу против Русије (РТС 1), што ће бити и прва провера "орлова" пред Европско првенство на којем ће учествовати након 24 године чекања.

На гостовању у Москви подршку српским фудбалерима и селектору Драгану Стојковићу Пиксију пружа и Предраг Мијатовић, легендарни фудбалер који је био актер шампионата Европе 2000. у Холандији и Белгији – последњег на којем је Србија играла, тада као СР Југославија.

Мијатовић је у престоници Русије гост Фудбалског савеза Србије и каже да му је драго што је у прилици да из прве руке види какав је амбијент међу играчима и члановима стручног штаба.

"Са Пиксијем сам дугогодишњи пријатељ, а са људима у Савезу имам врло добар однос. Уживаћемо у Москви, амбијент је добар, а момци су мотивисани и јако фокусирани на Европско првенство, што је јако добро. Мислим да на Европском првенству репрезентација Србије може да нас изненади. Они имају квалитет. Потребно је заборавити шта је било у Катару и концентрисати се на Немачку. Надам се да ћемо сутра уживати у Москви, идемо сви заједно до правих резултата", истакао је Мијатовић пред камером ФСС-а.

Мијатовић је уверен да ће селектор Стојковић из утакмице у Москви извући позитивне и поучне ствари.

"Без обзира на то што се те утакмице зову пријатељске, ја мислим да у данашњем фудбалу нема пријатељских утакмица јер је ривалство велико између селекција Србије и Русије. Баш ме интересује каква ће утакмица бити, ја се надам да ће бити добра", рекао је Мијатовић.

"Србија без проблема може да прође групну фазу"

Некадашњи фудбалер подгоричке Будућности и Партизана признаје да не би веровао да му је неко 2000. рекао да ће Србија 24 године чекати на наредно Европско првенство.

"То је стварно много времена. Међутим, Пикси је дошао, одвео репрезентацију прво на Светско првенство, што је било јако битно и позитивно, а онда урадио то и за Европско првенство. То је један добар циклус са повезана два велика такмичења и мислим да ту није крај, у то сам убеђен и сигуран", нагласио је Мијатовић.

Као што ће бити ове године у Немачкој, национални тим је и 2000. играо против Словеније, а последњи меч на ЕП одиграо је против Холандије и доживео дебакл – 6:1.

"Били смо добар тим, добра генерација, али су нас сачекали ти Холанђани, као и на Светском првенству, када сам ја промашио пенал. Хтели смо да се на Европском првенству реванширамо, али су нас тада баш декласирали. Србија је и сада у компликованој групи јер су све групе компликоване, али сматрам да може да прође без проблема групну фазу, а касније је све могуће", уверен је Мијатовић.

Апострофирао је да је за Србију сјајно што има врхунске нападаче – Александра Митровића, Душана Влаховића и Луку Јовића.

"Без обзира на то како играте, неко мора да постигне гол више. Репрезентација Србије има ту срећу да има три велика и квалитетна нападача који играју у озбиљним клубовима", нагласио је Мијатовић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво