Јоксимовић: Основни проблем Радничког је што екипа није избалансирана

Нови тренер фудбалера Радничког из Ниша Дејан Јоксимовић рекао је на конференцији за медије да су играчи главни мотив његовог доласка у нишки клуб.

Дејан Јоксимовић ће на клупи клуба из Ниша заменити Николу Трајковића, који је поднео оставку после утакмице 24. кола Суперлиге Србије и пораза Железничара из Панчева (2:3).

Јоксимовић ће дебитовати у недељу 17. марта против Напретка у Крушевцу.

"Ситуација је деликатна, али да није вероватно не бих ни дошло до ове промене. Тренери су увек главни кривци за резултате. Потребна је општа мобилизација свих структура у клубу, о томе сам већ причао са челницима Радничког, али пре свега је потребна реакција играча. Они и јесу један од главних мотива мог доласка овде, уверен сам да ова екипа има индивидуални квалитет и потенцијал за минимум место у плеј-офу, што је сада, нажалост, недостижно", истакао је Јоксимовић.

Сматра да је основни проблем то што екипа није добро избалансирана.

"Тим не чини најбољих 11 индивидуалаца, него група која најбоље функционише заједно. У том смислу нам фали одређени баланс. Такође, психолошки моменат је сигурно проблематичан у овом тренутку, постоји недостатак самопоуздања, али то је уско везано са резултатима. Очекујем напредак већ од Крушевца, без обзира на то што је мало времена за припрему те утакмице", закључио је Јоксимовић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије