Читај ми!

Жреб за завршнице европских фудбалских такмичења, нема повлашћених тимова

Жреб за четвртфиналне и полуфиналне мечеве у Лиги шампиона одржаће се у Ниону од 12.00, а касније ће уследити извлачење парова за исте фазе у Лиги Европе, односно Лиги конференција.

Жреб за завршнице европских фудбалских такмичења, нема повлашћених тимова Жреб за завршнице европских фудбалских такмичења, нема повлашћених тимова

Жреб за четвртфинала и полуфинала у Лиги шампиона је отвореног типа, што значи да нема повлашћених тимова и да ће екипе из истих земаља или претходних група моћи да се састану у четвртфиналу.

На жребу учествује осам тимова:

Арсенал (Енглеска)
Атлетико Мадрид (Шпанија)
Барселона (Шпанија)
Бајерн Минхен (Немачка)
Борусија Дортмунд (Немачка)
Манчестер сити (Енглеска)
Пари Сен Жермен (Француска)
Реал Мадрид (Шпанија)

Пропозиције налажу да први извучени тим игра први меч на свом терену, против другог извученог тима из централне чиније. Поступак ће се понављати док се не попуне сви четвртфинални парови.

За жреб полуфинала, четири лоптице које садрже папирић са натписом "победници четвртфинала 1" до "победници четвртфинала 4" одређују полуфиналне парове редом. Прва извучена лоптица представља домаћи тим у првој утакмици.

Поред овога, одржаће се и жреб за финале из административних разлога, како би се одредила "домаћа" екипа у последњем мечу Лиге шампиона.

Прве утакмице четвртфинала на програму су 9. и 10. априла, а реванш сусрети ће се одиграти 16. и 17. априла

Први дуели полуфинала биће одиграни 30. априла и 1. маја, а реванш сусрети су на програму 7. и 8. маја.

Финале Лиге шампиона одржаће се на лондонском "Вемблију" у суботу 1. јуна. Енглески национални стадион је познат и као "Дом фудбала", а био је домаћин седам претходних финала најкавлитетнијеф европског клупског такмичења у фудбалу.

Иста правила важе за Лигу Европе и Лигу конференција.

Клубови на жребу за четвртфинале Лиге Европе:

Аталанта (Италија)
Бенфика (Португалија)
Милан (Италија)
Виљареал (Шпанија)
Вест Хем (Енглеска)
Ливерпул (Енглеска)
Бајер Леверкузен (Немачка)
Рома (Италија)

Прве утакмице четвртфинала Лиге Европе биће одигране 11. априла, а реванш сусрети ће бити на програму 18. априла. Полуфинални мечеви ће се играти 2. маја, а реванши 9. маја, док је финале заказано за 22. мај.

Последњи меч у Лиги Европе биће одигран на "Даблин арени". Победник другорангираног такмичења у Европи избориће пласман у Лигу шампиона наредне сезоне, ако претходно не обезбеди ово такмичење преко националног шампионата.

У истим терминима као у Лиги Европе играће се утакмице Лиге конференција, с тим што је финале заказано за 29. мај у Атини на "Аек арени".

Клубови на жребу за четвртфинале Лиге конференција:

Фенербахче (Турска)
Фјорентина (Италија)
ПАОК (Грчка)
Викторија Плзењ (Чешка)
Астон Вила (Енглеска)
Клуб Бриж (Белгија)
Лил (Француска)
Олимпијакос (Грчка)

Енглеска ће ове сезоне у завршницама европских такмичења имати пет тимова, Шпанија и Италија по четири, а Немачка три, док ће Француска имати два представника, као и Грчка. Италија неће имати представнике у Лиги шампиона.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво