Читај ми!

Напредак после три и по године постигао гол против Партизана, црно-бели изгубили лидерску позицију у Суперлиги

Фудбалери Напретка савладали су Партизан у Београду минималним резултатом 1:0 у 25. колу Суперлиге Србије. Стрелац тријумфалног гола био је Андрија Мајдевац.

Напредак после три и по године постигао гол против Партизана, црно-бели изгубили лидерску позицију у Суперлиги Напредак после три и по године постигао гол против Партизана, црно-бели изгубили лидерску позицију у Суперлиги

Напредак је прекинуо низ дуг три и по године без голова у мечевима против Партизана и уписао прву победу над црно-белима још од 4. децембра 2019. године.

Партизан је након победе Црвене звезде над Радничким из Ниша доспео до друге позиције на табели Суперлиге Србије.

Дуел на стадиону Партизана почео је отвореном игром, тимови су спорадично нападали, с тим што је домаћа екипа била нешто организованија и агресивнија у офанзивном делу.

Дисциплинована одбрана Напретку је доносила стабилност, док су играчи Партизана деловали нервозније како је одмицало прво полувреме. 

Напредак је реализовао добру акцију у 33. минуту, а вођство Крушевљанима донео је Андрија Мајдевац.

Партизанова одбрана је изузетно лоше реаговала, дозволила је нападачу крушевачког тима простор и време да упути ударац ка голу, три фудбалера домаће екипе су се нашла око Мајдевца, али нису правовремено реаговала. Голман црно-белих Александар Јовановић је био немоћан, јер је био у потпуности блокиран од саиграча.

Партизан је од тог тренутка заиграо офанзивније, највише због тога што су се играчи Напретка повукли дубоко на своју половину. Црно-бели су низали прилике, иницијатива је углавном долазила од Бибраса Натха, али остали фудбалери црно-белих нису успевали да савладају голмана тима из Kрушевца Владимира Савића.

До краја полувремена Напредак је сачувао предност.

У наставку игре Партизан је у два наврата био надомак гола, прво је у 55. минуту Самед Баждар у паду шутирао и погодио стативу, а онда је у 63. Гајас Задих ударцем изван шеснаестерца погодио пречку.

Напредак се свим снагама бранио, а покушавао је да створи шансу из контранапада, међутим дефанзивци Партизана су били изузетно прибрани и концентрисани у игри један на један.

У 69. минуту утакмице, Алдо Калулу је одузео лопту противничком фудбалеру на левој страни терена и упутио дугу лопту ка Немањи Николићу који је пао унутар шеснаестерца након дуела са голманом гостију. Судија Никола Радаковић се консултовао са колегама у ВАР соби, али није досудио пенал.

Партизан је у континуитету нападао и веома лако долазио до противничког шеснаестерца који су фудбалери Напретка одлично чували, јер су готово увек били на лопти и близу противника.

Фудбалери Партизана били су изузетно мотивисани да дођу до изједначујућег гола, веома брзо и ефикасно су преносили лопту преко половине, нису допуштали противнику да преузме контролу меча. Међутим, то није било довољно да црно-бели дођу до ремија.

Деловало је као да су играчи Партизана увек тражили теже решење у завршници напада.

До краја регуларног дела и почетка плеј-офа Суперлиге остало је да се одигра шест, укључујући и текуће 25. коло такмичења.

Тим који на првом месту дочека плеј-оф биће домаћин трећег овосезонског вечитог дербија, али и шампион уколико на крају првенства две екипе буду имале идентичан број бодова.

У наредном колу Партизан ће гостовати у Лучанима код екипе Младости, док ће Напредак у Крушевцу дочекати нишки Раднички.

Суперлига Србије, 25. коло:

Уторак:
ТСЦ - Младост 4:1
Чукарички - Спартак 2:2
Нови Пазар - Вождовац 2:2
Јавор - Радник 2:1
ИМТ - Војводина 1:3

Среда:
Раднички 1923 - Железничар 3:0
Партизан - Напредак 0:1
Раднички Ниш - Црвена звезда 0:2

Табела:
1. Црвена звезда 62
2. Партизан 60
3. ТСЦ 50
4. Раднички 1923 41
5. Чукарички 39
6. Војводина 37
7. Младост 36
8. Нови Пазар 35
9. Напредак 32
10. Спартак 31
11. Вождовац 29
12. Јавор 25
13. ИМТ 24
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару