Читај ми!

Дуел уздрманих у Минхену – Лацио брани гол предности из прве утакмице

Фудбалери Бајерна и Лација играју вечерас од 21.00 у Минхену другу утакмицу осмине финала Лиге шампиона. Тим из Рима има гол предности из првог меча. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Дуел уздрманих у Минхену – Лацио брани гол предности из прве утакмице Дуел уздрманих у Минхену – Лацио брани гол предности из прве утакмице

Вечерас ће бити познати први четвртфиналисти Лиге шампиона, пошто Бајерн Минхен и Лацио, односно Реал Сосиједад и Пари Сен Жермен од 21.00 започињу низ узвратних мечева осмине финала који ће бити окончан наредне среде.

Фудбалери Лација отпутовали су у Минхен са голом предности из првог меча у Риму и покушаће на "Алијанц арени" да сачувају стечени капитал, што неће бити нимало лак подухват.

Једини стрелац на "Олимпику" био је капитен Лација Чиро Имобиле. Гол је постигао у 69. минуту из пенала који је скривио неопрезни Дајо Упамекано стартом над Густавом Исаксоном. Француски штопер је добио и црвени картон.

Неочекивани пораз Бавараца, који су словили за великог фаворита када их је жреб спојио са небо-плавима, узбуркао је страсти у Немачкој, попалио све аларме и до крајњих граница продубио резултатску кризу у којој се Бајерн заглибио у фебруару, до те мере да се несрећни Упамекано нашао на мети расистичких увреда сопствених навијача, док је клуб недељу дана након утакмице у Италији саопштио да ће се на крају сезоне растати са тренером Томасом Тухелом.

На последњих пет мечева у два такмичења Бајерн је забележио свега једну победу, и то у дербију немачког првенства против Лајпцига (2:1). То је уједно и једини тријумф који су Баварци извојевали између две утакмице осмине финала Лиге шампиона, пошто су након Лација изгубили и од Бохума у Бундеслиги (2:3), док су у петак поделили бодове са Фрајбургом (2:2).

Већ сада је извесно да ће титула шампиона Немачке након 11 година напустити Минхен, пошто Бајерн има десет бодова мање од лидера на табели Бајер Леверкузена, па је сва пажња навијача и тима усмерена на дуел са Лациом у којем би неуспех значио потпуни крах великих амбиција већ у марту, на шта у Баварској нису навикли.

Бајерн ретко губи у осмини финала Лиге шампиона

Без обзира на пораз у Риму и турбуленције на "Алијанц арени", шестоструки шампион Европе ће на свом терену бити фаворит за пролаз у четвртфинале јер је несумњиво квалитетнији тим од Лација, са много богатијим искуством у фудбалској елити.

У последњих 12 сезона и даље актуелни првак Немачке само једном је такмичење у Лиги шампиона завршио пре четвртфинала – 2019. избацио га је Ливерпул у двомечу осмине финала.

Ипак, није уобичајено да Бајерн јури резултат у реваншу пошто је пре утакмице у Риму последњи пут у првом мечу осмине финала поражен 2012. године од Базела (0:1). Сурово се реванширао у Немачкој – 7:0.

Пут до завршнице елитног европског такмичења већ је водио Баварце и преко Рима. У сезони 2020/21, такође у осмини финала, славили су двоструку победу – 4:1 у гостима и 2:1 пред својим навијачима, што су и једина два дуела Бајерна и Лација пре овогодишњег.

Лацио мучи своју муку

Недаће у Минхену будиле би веру и наду међу фудбалерима и навијачима Лација, али у Риму није ништа боља ситуација, напротив...

Након победе у првом дуелу са Бајерном, екипа Мауриција Сарија уписала је три пораза и само један тријумф у Серији А, па је тек девета на табели, далеко од места које и наредне сезоне води у Европу.

Римљани су отпутовали за Немачку након што су за викенд на свом терену изгубили од Милана резултатом 1:0 у утакмици током које су зарадили чак три црвена картона. Претходно је боља била Фјорентина (1:2), поражени су и од Болоње истим резултатом, а у међувремену су надиграли само Торино на северу Италије (2:0).

Све ће то небо-плави заборавити као да се никада није ни десило ако у Минхену сачувају предност и направе један од највећих успеха у историји клуба, који је први и једини пут у четвртфиналу Лиге шампиона играо у сезони 1999/2000.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара