Читај ми!

Нови формат Уефиних клупских такмичења, Лига шампиона следеће сезоне имаће 36 екипа

Европска фудбалска унија донела је одлуку о новом формату клупских такмичења – Лиге шампона, Лиге Европе и Лиге конференција, који ће почети да се примењује следеће сезоне.

Најквалитетнија европска клупска такмичења ће наредне сезоне имати по 36 екипа, уместо досадашње 32. У Лиги шампиона сваки тим ће одиграти по осам утакмица.

Кључна промена у реформама је напуштање система групне фазе тренутног формата. Садашња групна фаза Лиге шампиона укључује 32 учесника подељена у осам група по четири тима.

"Ово даје прилику клубовима да се окушају против више различитих противника, а љубитељима да виде како најбољи тимови Европе чешће и раније одмеравају снагу. Биће више атрактивних мечева!", наводи се у Уефином саопштењу.

Осам најбољих клубова у лигашком делу такмичења обезбедиће пласман у осмину финала, док ће преосталих 16 екипа играти бараж за попуну преосталих осам места. Тимови који се нађу од 25. до 36. позиције завршиће такмичење.

Све утакмице пре финала наставиће да се играју средином недеље, сходно календару домаћих такмичења широм Европе, док ће се финале и даље играти у суботу.

Квалификације за Лигу шампиона ће и даље бити отворене и зависиће од коначне позиције клуба у прошлосезонском домаћем националном такмичењу у комбинацији са позицијом сваког савеза на ранг-листи клупских коефицијената.

Лига Европе играће се у истом формату као и Лига шампиона, док ће у Лиги конференције тимови играти по шест утакмица.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара