Звонимир Бобан напустио Уефу због неслагања са Чеферином

Некадашњи хрватски фудбалер Звонимир Бобан напустио је функцију директора у Европској фудбалској унији због неслагања са председником Александром Чеферином.

Уефа је потврдила прекид сарадње са Збонимиром Бобаном и истакла да некадашњем фудбалеру жели све најблоље у наставку каријере.

Бобан је у саопштењу истакао да је дошло до неслагања по питању новог мандата за Чеферина.

"Разговарао сам с председником о проблему који се догодио током последњег састанка Извршног одбора Уефе у Хамбургу. Реч је о предлогу о измени статута Уефе како би се Чеферину, на следећем конгресу 8. фебруара у Паризу, омогућила нова кандидатура након овог мандата, који је требало да му буде посљедњи. Након што је изразио моју највећу забринутост и моје потпуно неслагање с начином и самим предлогом, председник ми је одговорио да за њега не постоји никакав правни ни морално-етички проблем и да ће без икакве сумње наставити с том, по мом мишљењу, погубном идејом", истакао је Бобан.

Уефа се након Бобановог саопштења огласила поводом његовог одласка.

"Уефа жели да објави раскид сарадње са Звонимиром Бобаном. Бобан се придружио организацији 2021. године и покренуо је неколико значајних пројеката у техничком развоју, укључујући оснивање Фудбалског одбора и омладинског фудбалског форума. Уефа изражава захвалност господину Бобану на његовој посвећеној служби и жели му много среће у будућим настојањима у каријери", стоји у кратком саопштењу Европске фудбалске уније.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара