Читај ми!

Ататурков "Мир на свету" одложио турски Суперкуп

Меч турског Суперкупа између Фенербахчеа и Галатасраја на стадиону "Ел авал" у Ријаду неће бити одигран, јер домаћини нису дозволили играчима да на терен истрче у мајицама на којима пише "Мир код куће, мир на свету". Још није познато када и где ће бити одиграна ова утакмица.

Ататурков "Мир на свету" одложио турски Суперкуп Ататурков "Мир на свету" одложио турски Суперкуп

Речи "оца турске нације" Мустафе Кемала Ататурка "Мир у кући, мир на свету", исписане на мајицама играча Галатасараја и Фенербахчеа, косиле су се са одредбама саудијског закона према којем су политичке поруке забрањене на спортским такмичењима, па је меч Суперкупа Турске, једноставно, отказан.

Три сата пред најављени почетак меча, турским тимовима наложено је да не крећу из хотела, јер је разлике између саудијских закона и турских ставова било немогуће помирити.

Председници Фенер и Галате, Али Коч и Дурсун Озбек су се, у пратњи шефа турске фудбалске федерације Мехмета Бујуккекшија, састали са организаторима наводећи да је та два тима неприхваљиво да на терен не истрче у Ататурковим мајицама.

Одмах после тог састанка, економи су покупили опрему из свлачионица, после чега је постало извесно да првак Турске, Галатасарај и освајач купа, Фенербахче неће истрчати на терен стадиона "Ел авал".

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара