Читај ми!

Манчестер сити првак света, пета титула у календарској години

Фудбалери Манчестер ситија освојили су прву титулу светског клупског првака у својој историји победом над прваком Јужне Америке бразилским Флуминенсеом 4:0 у финалу одиграном на стадиону "Краљ Абдулах" у Саудијској Арабији.

Сити је оправдао улогу фаворита у дуелу са бразилским великаном. Хулијан Алварез је голом у првом минуту већ дао до знања да "Грађани" грабе ка трофеју без шале и потцењивања.

Аутогол Нина у 27. је поставио на 2:0. Још два гола виђена су у другом полувремену и у њима је учествовао стелац првог поготка Алварез. Асистирао је Филу Фодену у 72. минуту, па је придодао још један погодак у 88. минуту.

Сити је дошао до пете титуле у 2023. години. Дизали су трофеј у Премијер лиги, Лиги шампиона, ФА купу и Суперкупу Европе.

Претходно су у полуфиналу победили јапански тим Урава редс са 3:0.

Ово је било последње Светско клупско првенство у овом формату, наредно ће се играти 2025. године у Сједињеним Амерички Државама, уз учешће 32 клуба, од којих ће чак 12 бити из Европе.   Ово је било последње Светско клупско првенство у овом формату, наредно ће се играти 2025. године у Сједињеним Амерички Државама, уз учешће 32 клуба, од којих ће чак 12 бити из Европе.  

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије