Читај ми!

Вечити дерби - фудбалска светковина у Хумској, победник на првом месту пре зимске паузе (РТС1, 18.00)

Фудбалери Партизана дочекаће Црвену звезду у мечу заосталог деветог кола Суперлиге Србије. Вечити дерби биће одигран од 18.00 сати на стадиону црно-белих у Хумској. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а. Најважније детаље са утакмице и резултат можете пратити на нашем порталу.

Вечити дерби - фудбалска светковина у Хумској, победник на првом месту пре зимске паузе (РТС1, 18.00) Вечити дерби - фудбалска светковина у Хумској, победник на првом месту пре зимске паузе (РТС1, 18.00)

Дуел између Партизана и Црвене звезде биће 171. међусобни сусрет два највећа клуба у Србији, а победник ће зимску паузу дочекати на првом месту на табели.

Уочи утакмице црно-бели заостају два бода за црвено-белима који су искористили лоше резултате Партизана у претходним мечевима како би преузели лидерску позицију у Суперлиги Србије.

Звезда у меч улази са бољим скором у међусобним дуелима. Црвено-бели су победили на 67 утакмица, црно-бели су остварили 47 тријумфа, а 56 дуела је завршено ремијем.

Последњи вечити дерби одигран је 26. априла ове године на терену Партизана у оквиру плеј-офа Суперлиге Србије, а дуел је завршен без голова.

Црвена звезда у Хумској није победила безмало осам година. Последњу победу на стадиону највећег ривала уписали су 27. фебруара 2016. године. С друге стране, Партизан на домаћем терену није убележио тријумф против Звезде још од 2019. године.

Последња четири првенствена међусобна дуела у Хумској завршена су ремијем и ниједном није било више од два гола.

Тренери опрезни пре меча

Стратег фудбалера Партизана Игор Дуљај истакао је на конференцији за медије да је утакмица против Црвене звезде светиња и да тако мора да остане. Поред тога, навео је да његови изабраници не морају ништа, осим да дају све од себе на терену од првог до последњег минута.

"Ако се сетимо претходних времена, била је и већа разлика пред дерби. Увек је лакше када сте у бодовној предности, али ниједног тренутка нисмо гледали друге, нити сам причао какве резултате противници бележе. Од мене фудбалери Партизана имају само захтев да вредно раде, буду поштени према себи и дају све што могу", нагласио је Дуљај.

С друге стране, шеф стручног штаба Црвене звезде Барак Бахар рекао је да ће његов тим максимално озбиљно приступити утакмици.

"Анализирали смо ривала, као што припремамо све велике утакмице. У претходним дербијима Звезда је била много боља, али резултат то није испратио. Зато морамо да се припремимо и на терену покажемо да смо бољи", истакао је Бахар на конференцији за медије.

Тактички приступ мечу и "вечити дерби" дебитаната

Фудбалери Партизана су у досадашњим утакмицама најчешће наступали у формацији 4-3-3 с тим што приликом офанзиве долази до ротације у нападачкој линији где је Матеус Салдања најистуренији, а Гајас Захид бива на позицији такозване "лажне деветке" ослобађајући тиме простор крилним играчима за протрчавање иза леђа противника.

Транзициона игра и организација на терену уопште међу црно-белима највише зависе од кретања и простора који добија Бибарс Натхо.

Играчи Црвене звезде често су мењали формацију у зависности од форме појединаца и позиције противника. Најчешће наступају у 4-3-2-1 или 4-2-3-1.

Тренер Звезде није прецизирао хоће ли млади Јован Мијатовић бити у првих 11 за меч против Партизана. Нападач црвено-белих има важну улогу због брзине и умешности играња на малом простору.

На последњим утакмица Инбом Хванг је приказао подизање нивоа игре и он може бити један од играча чији потез би могао да реши меч.

Међу првотимцима на обе стране који конкуришу за утакмицу велики је број играча који ће први пут у каријери одиграти вечити дерби. Голмани Александар Јовановић и Омри Глазер, бекови Аранђел Стојковић и Коста Недељковић, дефанзивци Насер Ђига и Михаило Илић, везни играчи Инбом Хванг и Гајас Захид, нападачи Јован Мијатовић и Матеус Салдања, али и други бројни играчи.

Поред играча, и тренеру Звезде Бараку Бахару ово ће бити први српски дерби у каријери, док ће Игор Дуљај трећи пут предводити Партизан са клупе у дуелу са највећим ривалом. 

Српска фудбалска светковина почиње у 18.00 сати, а директан пренос меча је на Првом програму РТС-а. Ток дуела можете пратити на нашем порталу.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара