Читај ми!

Марка о Звездином фудбалеру: Нови Мијатовић одушевљава Србију

Шпански спортски лист "Марка" објавио је текст о младом Звездином играчу Јовану Мијатовићу који последњих месеци привлачи пажњу европских клубова наводећи да нападач својим наступима одушевљава љубитеље фудбала у Србији.

Новинар Марке, Алберто Рубио, сходно презимену фудбалера Звезде направио је паралелу са биографским подацима популарног Предрага Мијатовића.

Јован Мијатовић је у прошлом колу против Спартака из Суботице 4:1 постигао хет-трик.

"Била је то једна од најбољих утакмица у сезони. Постићи хет-трик је нешто невероватно. Посвећујем га свим навијачима. Драго ми је што сам постигао гол, волео бих да поновим у дербију", навео је Мијатовић после меча са Спартаком.

Шпански лист се детаљно бавио и нападачевим почецима у Графичару. С тим што истиче његова статистичка достигнућа ове сезоне. 

Мијатовић је на 13 досадашњих утакмица у дресу Звезде постигао осам голова и две асистенције.

Марка је подсетила да је Мијатовић дебитовао октобра прошле године са 17 година, три месеца и два дана.

"Мој сан није био да играм за Реал Мадид или Барселону. Само сам размишљао о томе да стигнем до првог тима Звезде", рекао је једном приликом Мијатовић.

За младог нападача црвено-белих, према извештајима медија заинтересовани су бројни клубови у Европи, а Марка је навела неке од њих.

"Против Манчестер ситија у Лиги шампиона оставио је траг погодивши два пута стативу. Бекам, како му је надимак, од блиставих партија на крилу пронашао је себе на позицији 'деветке'. Јувентус, Фејнорд и Зенит су већ послали своје скауте", наводи шпански лист.

Новинар Рубио истакао је и фудбалске врлине Јована Мијатовића и наводи да се нападач  је веома брз и да се одлично сналази на малом простору.

"У шеснаестерцу, упркос томе што није изразито висок, уме да скочи и игра главом. Већ је постигао неколико голова главом. Запамтите: у Србији су одушевљени због новог Мијатовића", закључује се у Маркином тексту посвећеном Јовану Мијатовићу.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара