Читај ми!

Важан дан за Звезду и Партизан - ко ће "вечити дерби" дочекати као лидер Суперлиге

Фудбалери Црвене звезде и Партизана играју мечеве 12. кола Суперлиге Србије, изједначени са по 43 освојена бода на првом месту на табели. Први овосезонски "вечити дерби" игра се 20. децембра и резултати у Суботици и Београду могу врло значајно да утичу на тимски дух пред вероватно кључни дуел у читавој сезони. Црвено-бели гостују код Спартака у 16.00, па "парни ваљак" излази као домаћин против Радничког 1923 у 18.30 у Хумској.

Важан дан за Звезду и Партизан - ко ће "вечити дерби" дочекати као лидер Суперлиге Важан дан за Звезду и Партизан - ко ће "вечити дерби" дочекати као лидер Суперлиге

И окорели навијачи и љубитељи српског фудбала имаће узбудљиво суботње поподне, а да притом не устају са столице.

Борба за титулу је крајем текуће године добила на неизвесности. Звезда је искористила Партизанове неуспехе против ТСЦ-а у Београду (4:0) и нишког Радничког на "Чаиру" (2:1) да надокнади шест бодова заостатка. Пет дана пред "вечити дерби" Партизан дочекује Раднички 1923 у Хумској (18.30), док Звезда гостује код Спартака у Суботици (16.00).

Лалатовић у борби између велике црвено-беле љубави и професионализма

Састав Барака Бахара је врло пристојним издањем у поразу од Манчестер ситија (3:2) скинуо тег са врата звани "европско такмичење". Нису остварили најављиване планове и амбиције ван оквира наше земље, али су и поред тога вребали Партизану са леђа. Опасно су се примакли пред борбу прса у прса 20. децембра.

Порази од Вождовца и Чукаричког били су у првих месец и по дана сезоне. Дошли су за то време нови играчи, прошло је време адаптације, успона и падова, па се очекује максимална концентрација на пролеће и преузимање контроле на првом месту. Барак Бахар је успео да се одржи на клупи и поред бројних негодовања навијача, незадовољних издањима у Лиги шампиона и домаћем првенству.

Иду на мегдан Спартаку, који са клупе води Ненад Лалатовић, бивши играч и тренер црвено-белих. Темпераментни Лалатовић увек потенцира колико воли Звезду и истовремено тражи максималан приступ својих играча без обзира на ривала на другој страни. 

Суботичани се боре за плеј-оф и налазе се тик испод "црте" на деветом месту. У претходном колу су поражени од Железничара у Панчеву 2:1, оставши на 22 бода. 

Барак Бахар је свестан везе садашњег тима Спартака са Звездом и како то може да утиче на меч.

"Сваки тим против Звезде жели да се покаже и то није ништа ново, али у Спартаку су ту и бивши фудбалери и бивши тренер нашег клуба, тако да ће можда имати већу мотивацију него иначе. Нама то не прави разлику, јер смо спремни за тешку утакмицу против доброг тима и потпуно фокусирани на оно што нас очекује. Сви играчи су спремни, и желимо да завршимо полусезону на прави начин. Морамо да будемо фокусирани и да се 'пребацимо' са Лиге шампиона на Суперлигу. Биће другачија, али тешка утакмица свакако", истакао је Бахар. 

Партизан под "кочницом" због жутих картона

Низ од 13 победа вредан аплауза болно је заустављен са чак четири гола у мрежи Александра Јовановића у Хумској. Учесник Лиге Европе ТСЦ, предвођен Жарком Лазетићем на клупи, показао је да се не плаши реномеа црно-белих ривала још у првом колу после спектакла завршеног 3:3 у Бачкој Тополи. Прогнозињаре три бода ТСЦ-а у Хумској није било толико фрапантно, али четири гола право декласирање. Два кола касније, Партизан се заглавио у  на "Чаиру", изгубивши 2:1 од екипе која се бори за опстанак.

Чак је и током тријумфалне серије било прегршт мечева окончаних преокретима и победоносним головима у последњим минутима. Ту је екипа показала борбеност и карактер, кад већ за 90 минута није и очигледни квалитет. 

Имењак Нишлија долази из Крагујевца на "Стадион Партизана" после тврдог ремија без голова управо против поменутог ТСЦ-а. То им је први нерешени резултат у сезони, а уписали су шест победа и чак 10 пораза. Налазе се на 11. месту са 19 бодова, три мање од плеј-оф конкуренције.

Додатни проблем Игору Дуљају прави устезање Кристијана Белића и Бибраса Натха, јер им прети изостанак са "вечитог дербија" уколико добију нови жути картон. Из тог разлога неће бити Михајла Илића на овом дуелу.

"Имамо проблема што се тиче картона, Белић и Натхо имају по три, али нема ту калкулација. Најважнија је прва следећа утакмица, а то је Раднички. Причао сам већ с њима, рекао сам им да обрате пажњу, да нема приче. И да ако направе неки прекршај, нећу да ризикујем ништа, одмах правим измену ако видим да сами иду ка томе", рекао је Дуљај на конференцији за медије.

Већ око 20 часова ћемо имати бољу слику пред "вечити дерби" 20. децембра. Звезда би победом на далеком гостовању наметнула притисак ривалу, а Партизан има предност праћења стања на северу Србије и менталне припреме у складу сатим. Спартак и Раднички 1923 су бар за две класе слабији састави, што не умањује императив за максималним приступом код обе екипе. Директни међусобни дуел је "иза угла".

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару