Читај ми!

Гвардиола: Звезда је институција, играмо против бившег првака Европе

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је на конференцији за медије пред утакмицу са Црвеном звездом, да је шампион Србије институција и да је играње на "Маракани" увек притисак.

Звезда у среду од 18.45 у последњем колу Г групе Лиге шампиона дочекује браниоца титуле, док ће се у другом мечу групе састати Лајпциг и Јанг бојс.

"Морамо да извучемо најбоље што можемо, да држимо ствари у равнотежи и да не будемо у депресији. Прошли смо из групе као први, играмо овде против бившег првака Европе, Звезда је имала сјајне играче попут Михајловића. Овде смо да бранимо престиж и да завршимо оно што смо започели. Један пораз и одмах пропаст", рекао је Гвардиола.

Тренер Ситија истиче да навијачи очекују да Сити буде први енглески тим са шест победа у групној фази ЛШ.

"Навикли смо навијаче на победе, то је суштина. Нисмо успели да победимо четири меча у низу, али смо за Звезду спремни и покушаћемо да будемо први тим из Енглеске са шест победа. Звезда је институција, овде је увек притисак", истакао је Гвардиола.

Шпанац је као велики фан кошарке одлучио да каже неколико речи и о Светиславу Пешићу, селектору кошаркашке репрезентације Србије.

"Невероватно је како је Пешић и даље присутан на великој сцени, са том енергијом. Дао је Барселони први европски трофеј у кошарци. Били смо у контакту када сам био у Бајерну, сада нисам више са њим у контакту, али ако може да види ову конференцију, желим да га поздравим, пожелим све најбоље. Знам да је направио велики резултат на Светском првенству, то је било невероватно. Упркос годинама и даље има велику енергију, велика је легенда и велике ствари је урадио са многим клубовима", изјавио је Гвардиола.

Голман енглеског клуба Стефан Ортега биће међу стативама у одсуству првог чувара мреже Едерсона.

"Претпостављам да ћу да браним. То што не браним редовно не мора ништа да значи, увек сам спреман. Никад не знаш када ће шта да се деси. Сваки тренинг је прилика за напредак. Као и прошле сезоне, нећу изгубити главу. Нормално је све што нам се догађа", закључио је Ортега.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара