Читај ми!

Последња рунда борбе за осмину финала Лиге шампиона - Јунајтеду ни победа над Бајерном не гарантује успех

Групна фаза Лиге шампиона улази у сам финиш. Утакмице шестог кола одиграће вечерас тимови у групама А, Б, Ц и Д. Манчестер јунајтед је у незавидном положају јер му чак ни победа против Бајерна из Минхена не гарантује пролазак у осмину финала елитног европског такмичења. Резултате и ток мечева Лиге шампиона можете пратити на нашем порталу од 18.45.

Осмину финала Лиге шампиона коло пре краја групне фазе обезбедило је 12 тимова, укључујући и браниоца титуле Манчестер сити.

Копенхаген, Галатасарај и Манчестер јунајтед у Групи А, Наполи и Брага у Групи Ц, Пари Сен Жермен, Њукасл и Милан у Групи Ф, односно Порто и Шахтјор Доњецк у Групи Х конкуришу за четири преостала места у првој елиминационој рунди елитног европског такмичења.

Најузбудљивије утакмице првог дана шестог кола засигурно ће се играти у Манчестеру и у Копенхагену, где ће се водити борба за друго место у Групи А.

Јунајтед ће дочекати минхенски Бајерн, а у главном граду Данске турски Галатасарај покушаће после 10 година да избори нокаут фазу.

Манчестеру чак ни победа против Бајерна не гарантује да ће се пласирати у наредну рунду такмичења јер Копенхаген и Галатасарај све имају у својим рукама. Једини резултат који би одговарао екипи из Енглеске је победа над немачким тимом, а да притом данска и турска екипа одиграју нерешено.

Копенхаген и Галатасарај одиграће директан окршај за пласман у осмину финала и једино их победа води у наредну фазу Лиге шампиона.

Галатасарај има јединствену прилику да победом обезбеди велики успех којем се радовао последњи пут пре 10 година. Дански тим ће пак пробати да тријумфом дође до подвига који је направио у сезони 2010/11. када је играо осмину финала Лиге шампиона.

Турском тиму је стадион "Паркен" у главном граду Данске остао у лепом сећању пре нешто више од две деценије. Галатасарај је освојио Куп Уефа 2000. године управо на стадиону Копенхагена, пошто је савладао Арсенал након пенала, а садашњи тренер истанбулског тима Окан Бурук био је стартер у финалу.

Наполију довољан и бод на "Марадони"

За пласман у осмину финала Лиге шампиона бориће се у Групи Ц и Наполи и Брага. Италијани играју на свом терену, имају три бода више од представника Португалије и 2:1 из првог сусрета.

Забавно ће бити и у Групи Б, где се за треће место и пласман у Лигу Европе у директном дуелу надмећу Ланс и Севиља. Тим из Француске има три бода више, а први дуел у Шпанији завршен је резултатом 1:1.

У дербију Групе Д, Интер и Реал Сосиједад играју за чело табеле, док ће Салцбургу бод на домаћем терену против Бенфике бити довољан да задржи место које води у Лигу Европе.

Све утакмице првог дана шестог кола групне фазе Лиге шампиона можете пратити на нашем порталу од 18.45.

Група А: 

1. Бајерн Минхен 13
2. Копенхаген 5
3. Галатасарај 5
4. Манчестер јунајтед 4 

Манчестер јунајтед - Бајерн Минхен 21.00
Копенхаген - Галатасарај 21.00

Група Б:

1. Арсенал 12
2. ПСВ 8
3. Ланс 5
4. Севиља 2

ПСВ - Арсенал 18.45
Ланс - Севиља 18.45

Група Ц:

1. Реал Мадрид 15
2. Наполи 7
3. Брага 4
4. Унион Берлин 2

Унион Берлин - Реал Мадрид 21.00
Наполи - Брага 21.00

Група Д:

1. Реал Сосиједад 11
2. Интер 11
3. Салцбург 4
4. Бенфика 1

Интер - Реал Сосиједад 21.00
Салцбург - Бенфика 21.00

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије