Читај ми!

Дуљај пред дуел са Радничким: Лош терен у Нишу највећи проблем за обе екипе

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је да очекује тешку утакмицу у лошим условима у Нишу против Радничког и да ће обема екипама терен бити највећи проблем.

Фудбалери Партизана у понедељак од 16 часова против Радничког играју утакмицу 18. кола Супер лиге Србије.

"За нас је свака утакмица најтежа и најважнија. Дуги низ година знамо да је тамо терен веома лош, али нема друге него да се одигра по тако лошем терену. Верујем да ће и мом пријатељу и колеги Славољубу Ђорђевићу бити непријатно као и мени да изађемо по лошем терену. То ће бити највећи проблем и за њих и за нас", истакао је Дуљај на конференцији за медије.

Наставио је Дуљај да прича о теренима.

"Видео сам да нема нико да заштити колеге који су рекли да у децембру не може да се игра фудбал. Они нису мислили да на минус 12 не може да се игра, него да терени нису адекватни. Ако је терен добар, има грејаче, хибрид, нема проблема, а ако немате услове, како ћемо ми и Раднички да покажемо квалитетан фудбал. Увек је лакше тиму који се брани да игра на таквом терену него екипи која жели да иде на победу и игра од ноге до ноге. Ово није оправдање или алиби, желим да заштитим колеге који су рекли оно што сви мисле, да немамо адекватне терене, ако хоћемо да играмо фудбал, морамо да их имамо", рекао је Дуљај.

Раднички је у среду изгубио од Црвене звезде са 0:5 у Купу, а Дуљај је рекао да није гледао ту утакмицу, пошто је нишка екипа играла у измењеном саставу.

"Одлично познајем Ђорђевића, он је мој велики пријатељ, играли смо заједно у Украјини. Енергичан је, борбеног духа, верујем да ће енергију пребацити на своје играче. Ми смо спремни на све што нас очекује, рекао сам играчима, ко нема копачке са шест да не долази на тренинг. Немам дилему око састава, али увек се нешто догоди, па ћемо видети после данашњег тренинга ко ће путовати за Ниш. Северина неће играти због повреде", навео је тренер Партизана.

Дуљај верује у позитиван резултат.

"Момци су показали карактер, да воле своју екипу, да поштују колеге, не штеде себе. Има много примера када су из кревета дошли на утакмицу, Јовановић, Стојковић, Илић, Николић је играо болестан. Верујем да ће дати све од себе и очекујем позитиван резултат", рекао је Дуљај.

Тренер Партизана очекује велику подршку навијача са трибина стадиона "Чаир".

"Оно што може да нас радује је да, упркос томе што се игра у понедељак у 16 часова, на југу Србије има много навијача Партизана и позивам их да дођу".

Многи фудбалери Партизана уживо гледају утакмице кошаркашког клуба, а Дуљај је рекао да је то природно јер је цело спортско друштво једна породица.

"Играчи желе да осете ту атмосферу и енергију, да виде како се кошаркаши боре за сваку лопту, за свој клуб, за саиграче. Алекса Аврамовић је чак сломио ногу од превелике жеље. Наши играчи траже ту подршку да се пренесе и на стадион, а она ће бити, пре или касније", закључио је Дуљај.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару