Читај ми!

База "орлова" током групне фазе на Евру у Немачкој биће у Аугсбургу

Фудбалска репрезентација Србије биће смештена у Аугсбугу у хотелу "Максимилајнс" са коришћењем тренинг центра "Розенаустадион" током групне фазе на Европском првенству, које ће бити одржано 2024. године у Немачкој, саопштио је ФСС.

Србија ће на Европском првенству у Немачкој наредне године играти у групи Ц са Енглеском, Данском и Словенијом.

"Орлови" први меч на шампионату играју у Гелзенкирхену 16. јуна против Енглеске, четири дана касније у Минхену ривал Србији је Словенија.

Србија ће 25. јуна у Минхену играти са Данском.

"Национални савези су већ средином 2022. године били у обавези да по географским зонама (северисток, запад, југ) направе ужи избор од четири града и да се после жреба одлуче за коначан. У складу са захтевима селектора Драгана Стојковића и његовог стручног штаба донета је одлука да наш најбољи национални тим током предстојећег шампионата Европе буде лоциран у Аугсбугу у хотелу 'Максимилијанс' са коришћењем тренинг центра 'Розенаустадион'", саопштио је ФСС.

"С обзиром на чињеницу да ће репрезентација Србије последње две утакмице у групи играти у Минхену на 'Алијанц арени', која се налази недалеко од Аугсбурга, овакав избор био је логичан како би екипа имала што мање оптерећења приликом путовања. Уз то, врло се водило рачуна да смештај, као и услови у тренинг центру буду у складу са највишим професионалним стандардима", додаје се у саопштењу ФСС.

Фудбалски савез Србије истиче да је хотел "Максимилијанс" категорисан са пет звездица и пружа идеалне услове за смештај спортских екипа.

У њему су одседали репрезентација Немачке и клубови попут Бајерна и Борусије Дортмунд.

"Тренинг центар је удаљен десетак минута од хотела и поседује најквалитетнију травнату подлогу. У складу са Уефином регулативом репрезентација Србије ће у Немачку допутовати пет дана уочи одигравања прве утакмице. До тог меча наш најбољи тим имаће четири провере, по две у марту и јуну. ФСС ће у наредним данима обавестити јавност о датумима одигравања пријатељских утакмица и именима противника", закључује се у саопштењу ФСС.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво