Читај ми!

Завршене квалификације за Европско првенство у фудбалу, још 12 селекција иде у бараж

Завршене су квалификације за Европско првенство, а Уефа је на званичном сајту објавила имена 12 селекција које ће се у мартовском баражу борити за преостала три места на шампионату Европе.

Хрватска је последња селекција која је путем квалификација обезбедила пласман на Европско првенство, те коплетирала списак екипа које ће играти на турниру, уз домаћина Немачку. 

Путем квалификација визу за Немачку оверили су: Србија, Албанија, Аустрија, Белгија, Хрватска, Чешка, Данска, Енглеска, Француска, Мађарска, Италија, Холандија, Португалија, Румунија, Шкотска, Словачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска и Турска.

У баражу ће играти 12 селекција које су то право стекле пласманом у Лиги нација 2022/23. - Босна и Херцеговина, Естонија, Финска, Грузија, Грчка, Исланд, Израел, Kазахстан, Луксембург, Пољска, Украјина и Велс.

Позната су оба полуфинална пара баража Лиге нација Ц. То су Грузија - Луксембург и Грчка - Kазахстан. Једна од те четири селекције ће на Европски шампионат.

У Лиги нација А се зна полуфинални пар Пољска - Естонија, као и да ће Велс бити домаћин у полуфиналу. 

У Лиги нација Б се зна да ће домаћини полуфинала бити Израел и Босна и Херцеговина. 

Финска, Украјина и Исланд ће после жреба сазнати ко ће у бараж Лиге нација А против Велса, а ко у бараж Лиге нација Б против Израела, односно Босне и Херцеговине.

Оно што се сигурно зна је да ће све три селекције бити гости у полуфиналним мечевима. После жреба за позиције наведене три селекције у баражу, биће одржан и жреб који ће одредити домаћине финалних мечева у сва три плеј-офа.

Бараж мечеви за пласман на Европско првенство играће се у периоду од 21. до 26. марта следеће године, а термини свих утакмица биће одређени накнадно, кад буду комплетирани сви парови.

Жреб за саставе група на Европском првенству биће одржан 2. децембра.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара