Читај ми!

Вјетровић: За Србију је притисак велики хендикеп, све остало је на нашој страни

Фудбалски аналитичар Мирослав Вјетровић истакао је у гостовању у Јутарњен програму РТС-а да фудбалска репрезентација Србије има све потребно да савлада Бугарску у мечу квалификација за Европско првенство (15.00, РТС1), само треба да се избори са притиском.

Вјетровић је истакао да наша екипа треба да победи и у слављеничкој атмосфери да се оде на Европско првенство које толико дуго чекамо. На Еуро је увек тешко квалификовати се, има проблема, а притисак је присутан, додаје Вјетровић.

"Нисмо навикли да играмо под притиском. То је једини хендикеп за нас. Ако постоји неки страх или опрез, онда је то. Бугарска је променила селектора, променила се атмосфера. Показали су Мађарске да имају квалитет, да нису толико слаби и долазе растерећени. Велика је слављеничка торта испред нас", рекао је Вјетровић.

Бугарска је одиграла у претходном мечу 2:2 са Мађарском као домаћин, што је било прилично изненађење.

"Бугарска се није лоше показала против Мађара, који су били фаворити и имали играча више чак. Мађарима није уопште било лако. Не можете се опустити против сваког противника. Притисак велики хендикеп, све остало је на нашој страни", нагласио је Вјетровић.

Што се тиче поставе и формације, Вјетровић је за варијанту са два шпица.

"Очекујем да и Митровић и Влаховић добију шансу. Очекујем да комплетна репрезентација добије прилику, она која је изнела ове квалификације. То је тај тим који нас је довео до овде. Ми бољи немамо. Осморица, деветорица су костур", истакао је познати аналитичар.

Уколико се пласирамо, за шта нам је довољан и бод, Вјетровић тврди да овај састав неће моћи нешто велико да уради у Немачкој.

"Реалност је између 10. и 15. места. Можда овај тим растерећен може и више. Прво да се квалификујемо, па да видимо с ким смо у групи и да се радујемо том Европском првенству", рекао је Вјетровић, гост и специјалне емисије пред сам почетак директног преноса.

Меч Србија-Бугарска почиње у 15.00  на новом стадиону у Лесковцу са директним преносом на РТС1 и текстуалним преносом из часа у час на нашем порталу.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара