Читај ми!

Фудбалски савез Мађарске: ФС Бугарске нас је довео у немогућу ситуацију

Фудбалски савез Мађарске саопштио је да је огорчен и разочаран поступцима Фудбалског савеза Бугарске уочи меча две селекције у квалификацијама за Европско првенство, које ће бити одиграно 2024. године у Немачкој.

Европска фудбалска унија наложила је да меч између Бугарске и Мађарске буде одигран у четвртак у Софији без присуства навијача. БФУ је шестог новембра објавио да је Уефа препоручила да се дуел две селекције одигра у Пловдиву уместо у Софији, пошто се ради о мечу високог ризика и да постоји "најава масовних нереда и озбиљне опасности по јавни ред".

Ипак, градоначелник Пловдива није дозволио да се утакмица игра у том граду зато што се на стадиону изводе грађевински радови. Као домаћини су се помињали Разград и Крџали, али је на крају одлучено да се утакмица одигра у Софији.

"Став нашег Савеза је да је понашање бугарског Савеза без преседана, неозбиљно и неспортско. Ово је невиђена ситуација у међународном фудбалу. На захтев Бугарског фудбалског савеза, Уефа је прошле недеље први пут променила локацију утакмице, а данас други пут и наредила да се утакмица одигра иза затворених врата. Важно је нагласити да, према правилима, Уефа има право да донесе такву одлуку у ванредној ситуацији, као што је безбедносни ризик, а гостујући савез нема право вета на такву одлуку. Имајући у виду наведено, Мађарски фудбалски савез је прошле недеље покушао да поступи на спортски начин. Иако се превасходно због навијача наше репрезентације нисмо сложили са касном променом места, а посебно са одлуком о затвореним трибинама, морали смо да прихватимо одлуку", наводи се у саопштењу из Мађарске.

Из овог Савеза подсећају да је неколико дана уочи утакмице настао хаос.

"Оно што је Савез организатор урадио последњих недеља је без преседана, потпуно неоправдано и озбиљно неспортски. Овако не можете организовати ни породични одмор, а камоли међународну фудбалску утакмицу са озбиљним улогом, која укључује много људи и интересује милионе гледалаца. Бугарски фудбалски савез је и Уефу и нас довео у немогућу ситуацију, искористивши чињеницу да обе организације имају на уму спортски дух и у сваком случају настоје да се питање пласмана на Евро реши на терену", саопштено је из Мађарског фудбалског савеза.

Прво место на табели групе Г држи Мађарска са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам, а Литванија је на четвртој позицији са шест. Бугарска је последња на табели са само два бода.

"На основу правила, ситуација је јасна: да наша репрезентација не отпутује на место утакмице које је сада одређено, изгубила би меч без игре, што је неприхватљива опција за све Мађаре који воле фудбал. Због тога се Мађарски фудбалски савез прилагођава одлуци и наш тим креће сутра у Софију, а у четвртак ће, уз подршку навијача која ће се осетити издалека, учинити све да избори за пласман на Европско првенство", пише на крају саопштења Фудбалског савеза Мађарске.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара