Читај ми!

Уефа одлучује да ли ће се и где играти меч између Бугарске и Мађарске, "орлови" ишчекују епилог

Само два дана пре утакмице Бугарска - Мађарска, у оквиру квалификација за Европско првенство, није познато где ће се дуел играти, али и да ли ће уопште доћи до њега. Бугарски фудбалски савез направио је збрку, од које потенцијално може да профитира и српски национални тим.

Квалификације за Европско првенство у Немачкој 2024. године ушле су у завршну фазу, а једна од неколико непознаница је и ко ће на континентални шампионат из Групе Г, у којој се такмичи фудбалске селекција Србије.

"Орлови" имају бод мање и утакмицу више од првопласиране Мађарске, па, осим припрема за меч против Бугарске у недељу, дешавања у суседној земљи занимљива су нашим љубитељима фудбала, а стидљиво на исток гледају и челници Фудбалског савеза Србије.

Наиме, само два да пре дуела између Бугарске и Мађарске, није познато где ће се меч играти, али и да ли ће се играти.

Све је почело одлуком Фудбалског савеза Бугарске да домаћинство меча из Софије пресели у Пловдив, због најављених протеста огорчених бугарских навијача против председника националног савеза Борислава Михајлова.

Уефа је дозволила да се меч игра на стадиону "Христо Ботев" у Пловдиву и то без присуства публике.

Ипак, проблем није решен, пошто су локалне власти у том бугарском граду изнеле тврдње да се стадион још налази у фази реконструкције, као и да не могу да гарантују безбедност учесницима фудбалске утакмице.

Према непотврђеним информацијама, Уефа је близу одлуке да домаћинство врати Софији, тачније на стадион "Васил Левски", а утакмица би се играла пред празним трибинама, иако на званичном сајту Европске куће фудбала и даље стоји да се меч игра у Пловдиву.

"Орлови" с нестрпљењем очекују Уефину одлуку

Од исхода утакмице у Софији (Пловдиву), могао би да зависи и крајњи пласман Србије на табели Групе Г, уколико се дуел одигра, а нарочито ако се не одигра.

Уефа би могла да казни Бугарски савез на неколико начина, а једна од варијанти је, иако мало вероватна, да у случају неодигравања утакмице Бугари буду кажњени дисквалификацијом из такмичења, што би у великој мери изменило изглед и стање у групи.

Наиме, Уефина правила налажу да се у случају дисквалификације бришу сви резултати кажњене селекције, што би наруку ишло "орловима".

Србија би у тој ситуацији изгубила један бод освојен на гостовању у Бугарској, али би Мађарска остала без три - јер је у марту у Будимпешти однела убедљив тријумф 3:0. Најгоре би прошла Црна Гора, која би у том случају остала без шест бодова (две победе над Бугарском) и тако изгубила све шансе да се домогне једног од прва два места у квалификацијама које воде на Европско првенство.

Србија би се тако нашла на првом месту у групи, а ту би могла и да остане уколико Мађарска не савлада Црну Гору у последњем колу квалификација.

Очекује се да Уефа у најкраћем року донесе коначну одлуку, после чега ће и дефинитивно бити позната судбина утакмице Бугарска - Мађарска, али и квалификационе Групе Г.

Стање на табели Групе Г:

1. Мађарска 14
2. Србија 13
3. Црна Гора 8
4. Литванија 6
5. Бугарска 2

Утакмице до краја квалификација:

16. новембар:

Бугарска - Мађарска 18.00
Црна Гора - Литванија 20.45

19. новембар:

Мађарска - Црна Гора 15.00
Србија - Бугарска 15.00

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару