Читај ми!

Сантош: Не разговарам са Роналдом од Светског првенства у Катару

Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Португалије Фернандо Сантош рекао је да од Светског првенства у Катару не разговара са капитеном националног тима Кристијаном Роналдом.

Роналдо се наљутио на Сантоша који је оставио капитена на клупи за резерве на мечу осмине финала Мундијала у Катару против Швајцарске. Уместо Роналда на том мечу је играо Гонкало Рамос који је постигао три гола.

Рамос је добио предност у односу на капитена и на мечу четвртфинала Мундијала између Португалије и Марока. Роналдо је ушао у другом полувремену, али није успео да спречи елиминацију Португалије са Светског првенства.

"Он и ја не разговарамо. То је једна дужа прича, не знам ни тачно од ког дана. Али знам да нисмо причали од када смо се вратили из Катара", рекао је Сантош,

Сантош је непосредно након завршетка Светског првенства добио отказ на месту селектора националног тима Португалије.

"Нема то везе са утакмицом са Швајцарском. Имао сам јаку везу са Кристијаном и то не само пословну. Срели смо се први пут у Спортингу када је имао 19 година. Та веза је расла, а ја сам постао селектор пошто је он позван у репрезентацију. Били смо као отац и син или као старији и млађи брат. Направио сам потез за који сам сматрао да је добар и стратешки важан у том тренутку. Морате то да разумете", додао је Сантош.

Некадашњи селектор Португалије је истакао да је Роналдо имао јако тешку 2022. годину.

"Његова 2022. година није била најбоља. Да, рекао сам да је најбољи на свету, али је имао очајних, ужасних шест месеци. Имао је породичну трагедију, а то је утицало на њега и на спортском плану. Није прошао припреме, није играо два месеца. Онда се вратио у Манчестер где га уопште нису користили. Физички је и даље био на топ-нивоу, а ја га познајем боље него ико. Међутим, био је на ниском нивоу када је игра у питању", истакао је бивши селектор Португалије.

Сантош је на крају навео да верује да ће да се помири са Роналдом, који је тренутно члан Ал Насра.

"Верујем да ћемо Кристијано и ја једног дана да се испричамо. Немам за чим да жалим, знам да су га неке ствари можда повредиле. Можда је и данас љут због тога. Надам се да није, да ће све то да се промени. Стрпљив сам, сигуран сам да ће то да се догоди", рекао је Сантош.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се