Читај ми!

Бахарово експериментисање и лоша игра тима рецепт за поразе Црвене звезде

Игра Звезде у припремним утакмицама дала је наду да ће црвено-бели у Лиги шампиона моћи нешто да направе. Ако не у утакмицама против Ситија барем против Лајпцига, а свакако Јанг Бојса. Нажалост, двоструки пораз од немачког представника и велике разлике у односу на припремне утакмице разлог је нашег незадовољства.

Звезда у утакмици против Лајпцига током читавог првог полувремена није изгледала као екипа која се такмичи у Лиги шампиона.

Стручни штаб црвено-белих лоше је скаутирао ривала, што је било видљиво већ у уводних петнаестак минута игре.

Барак Бахар је поново експериментисао са поставом и тактиком и то је поново резуртирало поразом, али пре свега лошом игром.

Велики број фудбалера није имао јасну улогу на терену. Срђан Миjaиловић и Мирко Иванић нису се снашли у задацима које су добили, док Хванг и Лучић нису добили прилику да на терену покажу нешто.

Уз све ово, лоши услови за игру и добра тактика ривала проузроковали су нови, сасвим очекиван пораз српског представника у најелитнијем европском клупском такмичењу.

Барак Бахар погубио конце

Изгледа да је тренер црвено-белих имао је у плану да изласком без класичног нападача изненади ривала и поремети његов концепт игре који се заснива на веома офанзивној игри у уводним минутима меча.

Бахар је покушао да ојача везни ред, али су гледаоци стицали супротан утисак. Упркос великом броју фудбалера на средини терена црвено-бели су изгледали да константно имају фудбалера мање у овом делу.

Већ се у првих неколико минута видело да не постоји јасна веза између одбрамбене линије и везног реда. Због овог разлога велике притиске су од старта утакмице трепели Ђига и Драговић.

Јасно је да је Звезда изашла са поставом којој је циљ био да спречи ривала да у раним минутима утакмице пресингом спречи ривала да дође до гола, ипак мрежа Црвене звезде тресла се већ у осмом минуту.

Заказала је баш повезаност одбране и везног реда.

Хванг који је задужен да спречава нападе противничке екипе пре него што постану опасни по гол био је далеко од ситуације, а Канга који је пратио стрелца гола Симонса није ушао у дуел довољним интензитетом.

Симонсу је остављено довољно простора да се пробије до шеснаестерца и упути ударац. Да ствар буде гора изостала је реакција дефанзивних фудбалера који су каснили у блокади шута.

Грешке и пропусти у игри константно су се дешавали током читавог првог периода игре, па су само чудо и поново расположени Омри Глазер заслужни што црвено-бели нису заостајали више од једног гола након првих 45 минута игре.

Мијаиловић, Иванић, Красо, Хванг и Лучић подбацили 

Срђан Мијаиловић поново је играо десног бека иако је његова примарна позиција дефанзивног везног, док се такође сналази и на позицији централног на средини терена.

Мирко Иванић је утакмицу почео на својој класичној позицији офанзивног везног, али је током утакимце веше био на левој страни где је константно правио гужву младом Владимиру Лучићу чији продори су изостали на овој утакмици.

Талентовани млади фудбалер није добијао довољно лопти, а и када би их имао често је уз себе имао или Иванића или неколико гостујућих фудбалера.

Жан Филип Красо је у последње време прилику да игра добијао са клупе због лоше форме у којој се налази. Ипак, сада је почео утакмицу и испоставило се да је то било лоше решење јер није могао ни да дође до лопте.

Ин Беом Хванг се још није привикао на игру у дресу шампиона Србије. Фудбалер који је дошао као најскупље појачање из утакмице у утакмицу разочарава навијаче клуба јер не доноси сигурност у игри за шта је превасходно и доведен.

Лајпциг "убио" игру у другом полувремену

Измене које је израелски стручњак направио на полувремену унеле су свежину тиму Звезде.

Недељковић је заменио уморног и картоном оптерећеног Мијаиловића, док је Шериф Ендиај ушао уместо "невидљивог" Красоа.

Коста Недељковић који је по стилу игре доста офанзивнији бек донео је свежину у игри и учесталије нападе по десној страни, док је Ендиај бољим кретњама и отварањима почео да прави проблеме одбрани гостију.

Звезда је у уводних десетак минута направила више прилика него у читавом првом полувремену, ипак изостајало је среће али и умећа у завршници. 

Црвено-белима на руку није ишла ни киша која је од почетка другог периода игре све јаче падала, па су се играчи клизали и у дуеле и трчања улазили слабијим интензитетом.

Уједно, Марко Розе на време је приметио налете домаће екипе, па је својим фудбалерима дао јасан сигнал да играју на велики број прекида.

Лајпциг је секао игру где год је то било могуће, док су играчи користили прилику да украду сваки секунд времена.

Оно што остаје црвено-белима је да у утакмици наредног кола у Швајцарској изборе бодове против Јанг Бојса који би им донели прелазак у Лигу Европе.

Ипак, са тренутним стањем и изгледом екипе, тешко је очекивати позитиван резултат уколико се нешто драстично не промени.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара