Читај ми!

Нејмарова повреда би Ал Хилалу могла да донесе милионско обештећење

Међународна фудбалска федерација покрива до седам и по милиона евра за повреде фудбалера у оквиру репрезентативних такмичења. Фифин програм заштите клубова плаћа надокнаду тимовима када играч доживи повреду на мечу са националним тимом, а услед чега касније није у могућности да игра у матичној екипи више од 28 дана узастопно.

Нејмар је доживео повреду на утакмици Бразила против Уругваја у квалификацијама за Светско првенство. Нападач Ал Хилала је повредио предње укрштене лигаменте колена, као и менискус, те га очекује дужа пауза.

Шпанска Марка преноси да Фифа покрива максимално једну годину повреде и износ одштете који је ограничен на 7.500.000 евра, а плаћа по дану одсуства фудблера који износи 20.548 евра.

Бразилски нападач се недавно вратио након повреде лигамената десног скочног зглоба, због чега је био ван терена шест месеци, а ово је Нејмарова прва повреда колена.

Укупан износ који Фифин програм заштите клубова годишње распоређује у случају повреда играча је 80.000.000 евра.

Нејмар је у летњем прелазном року стигао у Ал Хилал из Пари Сен Жермена, а за тим из Саудијске Арабије одиграо је пет утакмица и постигао је један гол.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара