Читај ми!

Селектор "орлића" Ђорђевић: Пораз 9:1 је превисок, кажњени смо за сваку грешку

Селектор младе репрезентације Србије Душан Ђорђевић рекао је после дебакла против Енглеске (1:9) да је његова екипа сурово кажњена за сваку грешку у том мечу и додао да ће упркос свему његови изабраници ићи на победу у Северној Ирској у мечу 3. кола групе Ф квалификација за Европско првенство 2025. године.

Ђорђевић је истакао да квалитет Енглеза није споран, али да је резултат превисок.

"Тежак, превисок пораз. Нико није очекивао да нешто овако може да се догоди, припремали смо се и хтели да ствари изгледају другачије. Уз сав квалитет који Енглези поседују, који уопште није споран, зна се да њихови играчи наступају у најјачој лиги на свету, надовезао се велики број наших грешака на практично сваком делу терена. Тако да смо за сваку грешку, сваки пропуст, сурово кажњени. Таква једна селекција са толико квалитетних појединаца, лако решава све те поклоњене ситуације", рекао је селектор Ђорђевић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Већ за три дана, 16 октобра од 20 и 30 у Лургану, "орлићима" је ривал Северна Ирска која је у претходном колу савладала у гостима Азербејџан. Србија из два меча има три бода и налази се на четвртом месту, а Украјина, која је тренутно друга, има шест бодова из два одиграна меча, колико има и првопласирана Енглеска.

"Једноставно морамо све ово брзо да превазиђемо, морамо да се физички и ментално припремимо за оно што нас очекује. Идемо у Северну Ирску, идемо да победимо и освојимо три бода који би донекле ублажили слику из Нотингема. Са тим бодовима остали би у трци за друго место, а то је нека наша реалност у овом тренутку, поред Енглеске која је и пре почетка била апсолутни фаворит групе" додао је Ђорђевић.

И капитен Стефан Митровић не крије да сви желе да што пре забораве нотигемску ноћ.

"Много смо грешили, буквално су казнили сваку нашу грешку. Нисмо смели да дозволимо да примимо толико голова, сад морамо да се дигнемо како знамо и умемо, морамо да победимо Северну Ирску. Свима нам је жао због једног овако лоше одиграног меча. Морамо све да заборавимо, није наравно лако после једног таквог пораза потиснути сва дешавања, али немамо избора. У игри смо за друго место, победа у Северној Ирској сада се намеће као императив", истакао је капитен Стефан Митровић.

Директан пласман на Европско првенство које ће се лета 2025. године одржати у Словачкој обезбедиће победници девет група, као и три најбоље другопласиране селекције, док ће преосталих шест другопласираних у бараж.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару