Читај ми!

Мистерија Месијеве повреде - крије се статус Аргентинца због абнормалних свота?

Један од највећих фудбалера свих времена Лео Меси пропустио је претходна три меча за Интер Мајами. Клуб редовно најављује Аргентинца у саставу, па он бива прецртан пред сам меч. Тежина повреде ноге није позната, стога је сумња око прикривања исте све већа. Цене карата за мечеве Интер Мајамија анредне сезоне ће бити много веће, тако да се пази око објављивања лоших вести, преноси амерички "И-Ес-Пи-Ен" (ЕСПН).

После изузетног старта у дресу Интер Мајамија, Месија нема у битним утакмицама. Не зато што није постизао голове и решавао утакмице, него га није било у саставу.  Меси има повреду ноге, чију тежину Интер Мајами није открио.

Пропустио је претходна три дуела, један од њих је финале Ју-Ес опен купа против Хјустона, у ком је тим са Флориде изгубио 2:1.

Ова 36-годишња суперзвезда није играла у четири од претходних пет мечева, плус још један за Аргентину у том периоду, због умора као оправдања и од стране клуба и националне елекције. Еволуирао је одатле. Једина утакмица коју није пропустио током тог дела била је 37-минутни наступ против Торонта 20. септембра, а морао је да напусти меч пре полувремена јер је тим рекао да је повреда ноге повезана са старим ожиљком. Проблем.

Резултатски значај и негодовање фанова

Суботњи изостанак уследио је тако што је Интер Мајами ушао у меч са Њујорком са пет бодова минуса и два меча мање. Још увек судбину плеј-офа имају у својим рукама, покушавајући да изборе једно од девет места ван Источне конференције.

После суботе, тиму ће преостати само четири МЛС меча, а Месијев статус за њих остаје мистерија, чак и када неки навијачи плаћају стотине долара, или више, да присуствују мечу у нади да ће га видети како игра.

Многи навијачи на друштвеним мрежама одговорили су на објаве тима са гневом због недостатка транспарентности о Месијевом статусу. Објава са прегледом меча против Њујорка (1:1), изазвала је коментаре попут "Објавите екипу и не заваравајте своје навијаче", "Срамите се“ и "Можете ли бити јасни шта се дешава са Месијем“.

Ерупција цена карата за наредну сезону

Месијев статус није једина тема разговора у тиму последњих дана. Интер Мајами је ове недеље послао обавештења о обнављању сезонских карата, уз велика повећања цена у сваком делу трибина за следећу сезону.

Цене сезоне у делу где стоје најватренији навијачи Интера Мајамија, скандирају и машу транспарентима током читаве утакмице ће порасти за 82 посто (са 485 долара на 884 долара) у 2024. години, цене за нека места близу средине терена биће 98 посто више (од 1.333 до 2.635 долара) у неким одељцима од објављене цене од оне коју су биле ове године, а другим фановима је речено да очекују повећање од преко 100 посто у односу на оно што су плаћали.

Објављена цена најскупљих сезонских улазница за следећу сезону премашује 40.000 долара.

Сигурно се очекивало да ће цене расти; Месијев уговор на две и по године ће му донети у просеку више од 50 милиона долара годишње, а то чак ни не узима у обзир шта је Интер Мајами потрошио да купи своје остале две велике аквизиције у средини сезоне ове године: Џордија Албу (који је такође по страни због повреде ) и Серхија Бускуетса.

Ефекат Месија на различитим пољима

Али, такође је јасно да тим већ ужива у приходима као никада раније. МЛС је у петак открио да је Месијев дрес, што није никакво изненађење, најпродаванији у лиги ове сезоне.

Тај податак представља сву продају на сајту од 1. јануара, а Меси није био ни у Интеру Мајамија до јула. Такође не укључује ништа што је тим сам продао.

Меси је ове сезоне постигао 11 голова на 12 мечева са Интером из Мајамија. Тим има скор 8-0-4 када он игра. Седам од тих мечева је било у трци тима да освоји свој први трофеј освајањем Лига купа. Иронија тог низа је што је изазвала забринутост око тога колико је Меси тражио да игра у релативно кратком периоду након што се придружио његовом нови клуб. Наступио је у четири МЛС меча и једном полуфиналу Ју-Ес опен купа.

Тим је без Леа у четири меча на скору 1-2-1 од његовог доласка, За то време Интер Мајами је надмашио противника са гол-разликом од 29-12 када је Меси на терену, 12-10 када није.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије