Читај ми!

Чукарички у Будимпешти против Ференцвароша почиње такмичење у Лиги конференција

Фудбалери Чукаричког играће против мађарског Ференцвароша утакмицу првог кола групне фазе Лиге конференција. Дуел је на програму од 18.45, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Након пораза од Олимпијакоса у плеј-офу за Лигу Европе, екипа Чукаричког је доспела у трећерангирано европско такмичење где ће у првом мечу групне фазе одмерити снаге са Ференцварошем.

Ференцварош је европску турнеју почео у квалификација за Лигу шампиона, међутим већ у првом колу су поражени од Класвика са Фарсих Острва.

Европско надметање су потом наставили у квалификацијама за Лигу конференција где су савладали Шамрок из Републике Ирске, малтешки Хамрун и литвански Жалгирис.

После пласмана у Лигу конференција, Ференцварош је променио тренера, уместо Матеа Чабе стратег мађарског гиганта постао је некадашњи тренер Црвене звезде Дејан Стаковић.

Ференцварош дочекује београдског ривала у одличној форми, на последњих шест утакмица убележили су исти број тријумфа. У утакмици Купа Мађарске, екипа из Будимпеште била је убедљива против Нађечеда са 8:0.

Адама Малуда Траоре је један од најбољих и најскупљих фудбалера клуба из Будимпеште. На позицији офанзивног везног Траоре често поред постизања голова уме и да упосли саиграче, односно да асистира. Брзина и одлична пас игра одликују играча Ференцвароша.

У тиму Дејана Станковића наступа и Александар Пешић, некадашњи нападач Звезде.

Чукарички у добром расположењу одлази на мегдан Ференцварошу, јер су у седмом колу Суперлиге Србије били бољи од Звезде са 2:1. Претходно нису успели шест утакмица заредом да убележе позитиван резултат. На почетку сезоне догодила се смена тренера, уместо Душана Керкеза дошао је Игор Матић.

Игра Чукаричог базира се око капитена Марка Доцића, те ће вероватно од његове улоге и игре зависити крањи исход црно-белих са Бановог брда.

"Гледали смо утакмицу Чукаричког против Звезде, екипа је играла без страха против мог бившег клуба, са јасним циљем и планом. Чукарички је уз мало среће која је веома битна у фудбалу заслужено победио Звезду и тако послао јаку поруку и нама", рекао је Станковић уочи дуела.

Биће то својеврсни историјски дуел за оба тима јер се до сада нису никада срели у европским такмичењима.

Дуел Ференцвароша и Чукаричког на стадиону "Групама арена" у Будимпешти почиње од 18.45, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Група Ф: 

1. Чукарички 
2. Ференцварош 
3. Фјорентина
4. Генк

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару