Читај ми!

"Орлићи" стартују у квалификацијама за Европско првенство

Млада репрезентација Србије започиње нови циклус квалификација за Европско првенство, које се 2025. године одржава у Словачкој. Ривал "орлића" на старту квалификација биће селекција Азербејџана. Меч се игра у Спортском центру у Старој Пазови од 20 часова.

Изабраници селектора Душана Ђорђевића припремали су се претходних седам дана у Новом Саду, а селектор је задовољан урађеним у претходном периоду.

”Утисак је да играчи делују изузетно мотивисано и расположено. Сви једва чекамо да та утакмица почне. Искористили смо ових недељу дана да се, за почетак, опораве од обавеза у клубовима, с обзиром на велику минутажу коју су имали, а потом вредно радили за оно што предстоји. Атмосфера је одлична, на моје велико задовољство, али сам сигуран да ће бити још боља ако резултат буде онакав какав прижељкујемо”, рекао је Ђорђевић.

Младој репрезентацији ће се прикључити Стефан Митровић, и то по доласку из Литваније, где је са саиграчима из А репрезентације остварио врло важну победу над Литванијом од 3-1.

”Стефана једва чекамо да дође овде, јер је пре свега врло квалитетан момак, али и веома квалитетан играч. Он ће се прикључити у току дана и биће у комбинацији за сутрашњу утакмицу”, завршио је селектор.

Играч ТСЦ-а Милош Пантовић је истакао да је тим одрадио добре тренинге и да спремни дочекају селекцију Азербејџана.

”После три месеца паузе, поново смо се окупили и кренули са припремама за оно најважније – квалификације за Европско првенство. Добро смо тренирали, анализирали противника и спремно дочекујемо дуел у који улазимо са циљем да одмах на старту упишемо три бода”, рекао је Пантовић.

Фудбалер Црвене звезде Урош Кабић рекао је да ће сви момци дати максимум да се пласирају на Европско првенство.

”Врло расположени дочекујемо сутрашњу утакмицу и спремно улазимо у ове квалификације. Свако од нас даће свој максимум, сигуран сам, јер почетак је јако важан, да почнемо како треба. Идемо на победу”, додао је Кабић.

Поред Азербејџана, Србија ће у оквиру квалификација за Европско првенство одмерити снаге са селекцијама Енглеске, Украјине, Северне Ирске и Луксембурга.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара