Читај ми!

Пикси: Не знамо како ће играти Мађари, али знам како ће Србија

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић истакао је уочи дуела против Мађарске у квалификацијама за Европско првенство да поштују противника, али са друге стране и да верује у квалитет својих играча.

Фудбалери Србије играју против Мађарске, 7. септембра, меч петог кола групне фазе квалификација за Европско првенство. Директан пренос дуела је на Првом програму од 20.45. 

"Не знамо како ће играти Мађари, али знам како ће Србија. То је мој посао. Задовољан сам оним што сам видео у претходна три дана. Изузетна мотивисаност и расположење, то ми пуно значи. Играчи су дошли са осмехом. Посебно ме радује здравствени билтен. Сви играчи су спремни за меч", истакао је Стојковић.

Селектор је нагласио да меч сигурно није кључни када је у питању пласман на Европско првенство, али да је врло важна утакмица.

Капитен Душан Тадић рекао је да је стање у групи је очекивано, јер су Србија и Мађарска на водећим позицијама.

"Ми желимо да стално побеђујемо, некад је то могуће, некад није. Наш циљ је да се пласирамо на Европско првенство. Жарко желимо да остваримо тај резултат", истакао је Тадић.

Србија је савладала Мађарску у марту 2022. године у пријатељском мечу, 1:0, а пре тога у оквиру Лиге нација 2020. године Мађари су били бољи у Београду 0:1, а касније су играли нерешено 1:1 у Будимпешти.

"Они су у Београду били за нијансу бољи и победили, код њих смо ми доминирали. Откад је Пикси селектор ми се питамо и тако ће и бити", рекао је Тадић. 

Тадић ће против Литваније у наредном колу одиграти 100. меч у дресу Србије.

"Није ми битно колико наступа имаш, већ шта си оставио иза себе. Има играча који су одиграли 80 утакмица, па нису нигде играли, а имате и људе попут Славише Јокановића који има мислим 50 наступа (прецизније 63. прим. аут), а играо је и Европско и Светско. То је најбитније", јасан је Тадић.

Стојковић и Тадић честитали су српским спортистима на успесима последјих дана и изразили наду да ће и они наставити у истом стилу.

"Честитке кошаркашима и селектору Пешићу, није мала ствар бити у полуфиналу Светског првенства, честитке и одбојкашицама, то што су друге не мења ништа, наравно ту је и Новак, уз њега смо, он је национални херој, да не заборавимо и на нашу краљицу Ивану Вулету. Немамо избора, него да наставимо", поручио је Стојковић.

Мађарска и Србија воде на табели са по седам бодова, Црна Гора има четири, Бугарска два, а Литванија један бод.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије