Читај ми!

Србија против Росијеве Мађарске у квалификацијама за Европско првенство и за прво место у групи (РТС1, 20.45)

Фудбалери Србије играће против Мађарске утакмицу петог кола квалификација за Европско првенство. Биланс репрезентација у последњих пет утакмица је исти, по четири тријумфа и по један реми имају обе селекције, што представља увертиру за неизвестан дуел, а уједно и борбу за прво место у Групи Г. Директан пренос је на Првом програму РТС-а у 20.45 а најважније детаље меча можете пратити и на нашем порталу.

Србија је победама против Литваније и Црне Горе започела квалификациони циклус такмичења за Европско првенство, а затим је у Разграду ремизирала са Бугарском. Мађарска је тријумфовала над Бугарском и Литванијом и одиграла нерешен меч против Црне Горе.

Дуел Србије и Мађарске биће уједначен с великим бројем уиграних акција на обе стране, а биће обележен великом борбом, због тога што победа доноси прво место у Групи Г. Подсећања ради, пласман на Европско првенство оствариће две првопласиране селекције.

Мађарска у досадашњем делу квалификација није примила гол, а постигли су пет, сличан је однос датих и примљених голова и у случају Србије, с тим што су "орлови" примили један, а постигли исти број погодака као и предстојећи ривал.

Росијева (италијанска) Мађарска

Мађарска је репрезентација која је из првог шешира стигла у Групу Г. Међутим, "орлови" против северних суседа имају једнаке шансе на свом, али и на гостујућем терену.

Репрезентација Мађарске није играла на претходном Мундијалу у Катару, али су били присутни на последња два европска првенства, 2016. и 2021. године. На последњем су у осмини финала елиминисани од Белгије. Пре тога нису учествовали од 1972, када су били четврти, а бележи се и европска бронза из Шпаније 1964. године.

На челу репрезентације Мађарске од 2018. године налази се Марко Роси, италијански стручњак који у тој земљи ради од 2012. године када је прихватио место главног тренера Хонведа. Био је тренер тима из Будимпеште у два мандата, а титулу првака државе екипи Хонведа донео је 2017. Италијан је био тренер и тиму Дунајске Стреде. 

Роси практикује формацију 5-3-2, с тим што приликом њиховог поседа лопте играчи праве трансоформацију у тактици 3-5-2, те се дешава да је већи број фудбалера у офанзиви. Приликом одбране, репрезентативци Мађарске су изузетно агресивни и директни на лопти. 

Слично као и Србија са Драганом Стојковићем, Мађарска негује нападачки фудбал. Један од најбољих појединаца је Доминик Собослај, фудбалер Ливерпула, а не треба занемарити Вилија Орбана, односно Атилу Салаја који заједно чине осовину репрезентације.

Србија је савладала Мађарску у марту 2022. године у пријатељском мечу, 1:0, а пре тога у оквиру Лиге нација 2020. године Мађари су били бољи у Београду такође минималним резултатом. Касније су играли нерешено 1:1 у Будимпешти.

После сусрета са Мађарима преостају још четири меча, па би осталим ривалима остало мало простора да ухвате прикључак у борби за једно од прва два места у квалификационој групи.

Победа против најзахтевнијег ривала из Групе А изабранике Драгана Стојковића би значајно приближила пласману на Европско првенство које јавност у Србији чека још од 2000. године.

Директан пренос утакмице Србија - Мађарска је на Првом програму РТС-а од 20.45, а најважније детаље можете пратити и на нашем порталу.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару