Читај ми!

Звездан Терзић за РТС: Уз дужно поштовање, Партизан у овом тренутку није ривал Звезди

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић гостовао је у емисији ОКО у којој је говорио о плановима клуба у предстојећој сезони и истакао да је београдски тим доста напредовао и да је прерастао надметање у домаћој лиги.

Председник клуба истиче да је Звезда доста порасла и напредовала, да су то и навијачи увидели, о чему суди и добра продаја сезонских карата.

"Сударићемо се са најбољим клубовима Европе, сударићемо се са најбољим играчима света. Се што вреди на овој планети игра Лигу шампиона. Црвена звезда је јако порасла као клуб, из године у годину све смо јачи, и ирачки и организационо и финансијски. Могу да поручим навијачима да пожуре са куповином карата, јер их неће још дуго бити", рекао је Терзић.

Додаје да ће утакмица против Фјорентине 26. јула бити тест пред почетак сезоне.

"Утакмица против Фјорентине је стварно велики тест. Имали смо јаке тестове и против Зенита и Фенербахчеа, али је јасно да је Фјорентина за степеник изнад њих. Ми знамо шта хоћемо, на добром смо путу и ја сам стварно оптимиста. Рекао сам да ће сви наши навијачи бити сведоци стварања једне нове Црвене звезде", истиче генерални директор клуба.

Реизградња тима под покровитељством Барака Бахара

Терзић је додао да су промене које је направио Барак Бахар искључивањем појединих играча из тима биле неопходне. 

"Немојте да заборавите да смо ми пре неколико месеци јавно рекли да смо свесни исцеђеног лимуна овог тима и да нам је потребно свеже крви, нове енергије и да ћемо довести неколико нових стартера. У Црвеној звезди се не живи од старе славе и минулог рада. Ако си способан да одговориш захтевима добро, ако ниси наћи ће се неко други. У фудбалу, као и у Звезди нема много емоција. Ја сам се изненадио Бахаровом одлуком која се тиче Борјана, чак сам га питао да се и ја први јавим Милану и да га спремим за разговор међутим он је рекао да је он директан човек и да ће он да га извести", истакао је Терзић.

Додао је да ће Катаи остати јер израелски стручњак доста цени фудбалера црвено-белих. Председник клуба истиче да се још није одустало од фудбалера Аталанте Лате Лата. 

"Скаутинг тим послаже пар решења, на крају тренер даје зелено светло. Он се уклапао у стил игре који форсира Барак Бахар, ми смо договорили са Аталантом, потписали уговор о трансферу, међутим нешто се изјаловило на локацији Лате Лат - клуб па пролази време. Ја би волео да га доведемо, али видећемо у будућности", закључио је гост Горислава Папића.

Терзић истиче да ће Звезда имати два тима, један за Европу и један за домаће такмичење.

"Велика су очекивања, велики је број утакмица, треба нам велики ростер, требају нам два тима и велики број играча. Наравно да то кошта, нама су и приходи и аасходи дошли на 55 милиона евра. Ми ако желимо успехе морамо инвестирати у играче", закључио је председник Спортског друштва Црвене звезде.

Страхиња Ераковић је средином месеца појачао екипу Зенита.

"Ераковић је морао да буде продат, морао је да буде продат још прошле године када смо имали понуду од 9,5 милиона евра. Одбили смо ту понуду јер нам је требао за квалификације Лиге шампиона. Сведоци смо да му је пала цена. Играчи морају да одлазе, такав је посао", рекао је Терзић.

Звезда "прерасла" домаћу лигу

 "Уефа следеће године подиже награде за 40 одсто, Црвена звезда такву ситуацију не може да пропусти. Ми морамо улагати у играче. Звезда је као клуб свесна тога, направили смо одржив клуб и то је битно".

Генерални директор клуба из Љутице Богдана истакао је да за Звезду не постоје ривали у домаћој лиги.

Глобализација је урадила оно што је урадила. Бришу се границе, странци нису странци, локал патриотизам је остао по страни. Нама је циљ да Звезда буде што јача. Не волим лажну скромност и оне лажне флоскуле из доба комунизма да без јаког Партизана нема јаке Црвене звезде. Уз дужно поштовње Партизану, он нам у овом моменту није конкурент, Звезда се мери са клубовима средње категорије. То су Динамо Загреб, Олимпијакос, Копенхаген, Спарта Праг. Проблем Звезде је слаба лига. Видели сте утакмицу са ТСЦ-ом који је вицешампион, они три пута нису могли да пређу центар. Биће тешко нашим играчима да се из друге брзине пребаце у турбо брзину. Још један проблем је енормни раст клуба, а ми сад играмо у слабој лиги", закључио је Терзић.

За крај је рекао да је циљ Звезде да буде конкурентна у Eвропи.

"Циљ Црвене звезде је да буде конкурентна у Европи, Звезда сме да изгуби, али мора да изгуби мушки, на храбар начин. Нека Звезда промовише храбар фудбал тако да се свако плаши кад игра против ње", истакао је гост РТС-а.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара