Читај ми!

Кабић званично потписао за Црвену звезду

Доскорашњи фудбалер Војводине Урош Кабић је нови члан Црвене звезде, саопштио је клуб са стадиона "Рајко Митић" на званичном сајту.

Кабић (19) је са челницима шестоструког узастопног шампиона Србије потписао уговор до јуна 2027. године.

"Врло сам узбуђен што долазим у овако велики клуб као што је Црвена звезда. Заиста је част и привилегија бити у Звезди, а моја жеља је да се докажем и оправдам свој долазак. Радујем се раду са тренером Бараком Бахаром, видим да млади играчи добијају прилику и желим да будем носилац игре једног дана. Наравно, радујем се и томе што ћу играти Лигу шампиона", рекао је Кабић за клупски сајт.

Желео је Кабић само у Звезду, упркос великон интересовању клубова из Италије.

"Захвалио бих се људима из Звезде што су ме довели, захвалан сам што сам дошао у највећи клуб у Србији и желим да се докажем. Било је интересовања италијанских клубова, причало се, али позив Звезде је био најконкретнији и они су имали највећу жељу да дођем. Лично, и ја сам желео у Звезду", рекао је Кабић.

Кабића краси поливалентност, може да покрије готово све офанзивне позиције.

"Могу да играм на неколико позиција, видећемо, све зависи од формације. Конкуренција ме тера да будем бољи, желим да се намећем, а имам и с ким да се борим за место. Примарно сам левоног, али добро шутирам и десном", додао је Кабић.

Имао је мали пех са повредом прошле године, а онда се волшебно вратио на терен голом Звезди на Маракани. "Све што се десило, било је са разлогом и добра је ствар за моју каријеру што сам овде, у то сам сигуран. Мислим да ме је и гол Звезди на Маракани додатно погурао да дођем овде. Заиста, све се брзо издешавало, али кад сам разговарао са људима из Звезде, знао сам да је то то", истакао је Кабић.

Младом крилном нападачу је добродошлицу у клуб пожелео спортски директор Звезде Митар Мркела.

"Урош је један од најталентованијих младих играча у Србији. Брз је, модеран, пратили смо га дуго времена и на први поглед оставља утисак веома талентованог играча. Задовољан сам што смо направили договор са Војводином и Урошем, те да је он Црвену звезду препознао пре неких европских клубова као своју нову дестинацију. Играће са добрим саиграчима који његов таленат могу да подигну на виши ниво и сигурни смо да Кабић може да направи озбиљан искорак. Барак Бахар је задовољан Кабићем, гледао га је и цени његове квалитете, а показао је у претходном периоду да има храбрости да младим играчима укаже шансу, те да му они то враћају и верујем да ће и са Урошем то бити случај", рекао је Мркела.

Кабић је рођен 1. јануара 2004. године у Новом Саду и прошао је све млађе селекције репрезентације Србије. Каријеру је започео у Војводини, чију је академију прошао, да би за први тим одиграо 52 утакмице и постигао четири гола.

 

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару