Читај ми!

Пикси: Ни Манчестер сити не одустаје од нападачког фудбала, нећемо ни ми, научили смо лекције

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је на конференцији за медије у "Кући фудбала" у Старој Пазови да су "орлови" стабилизовали одбрану, али да не одустају од нападачког фудбала.

Фудбалску репрезентацију Србије чекају пријатељски меч са Јорданом у Бечу 16. јуна и дуел квалификација за Еуро против Бугарске 20. јуна у Разграду.

На списку нема највећих звезда у нападу, а Пикси то објашњава проблемима са повредама.

"Имамо проблема са персоналом, 20. јуна имамо изузетно важну уткамицу са Бугарском, приоритет свих проиоритета. Митровић има проблем са стопалом, који датира шест месеци уназад, још од Мундијала. Врло могуће хируршка интервенција. Јовић је у финалу Лиге конференција добио прелом носа. Данас је оперисан. Влаховић је ван екипе због препона. Трпи невероватне болове, договор је да прескочи и проба да санира те проблеме. Терзић има операцију носа због отежаног дисања. Гаћиновић препоне, Вељковић и Радоњић са мишићем. То је то. Што се тиче напада, са Дејаном Јовељићем и Ђорђем Јовановићем смо покривени. Сви ће дати своји максимум. нарочито 20. јуна", навео је Пикси.

Неће бити накнадног позивања, јер је правила да ће играчи са ширег списка ући на ужи списак.

"Нећу звати накнадно никог. Не брините, и ово је довољно. Жао ми је што нису сви на окупу, морамо да се прилагодимо. Повређен играч и кад га нокат боли не треба да игра, ту лекцију смо научили", рекао је Стојковић.

Пре утакмице у Бугарској, игра се протв Јордана, у ком ће селектор извести комбиновани састав.

"Утакмица са Јорданом послужиће да добију шансу пкједини играчи. Свакако ће носиоци игре против Бугарске имати минутажу. Било би врло глупо да исти тим игра две утакмице" истакао је Стојковић.

На стадиону "Аустрија" биће сигурно приличан број наших навијача који живе у бечу и околини.

"Занима ме да им се одужимо добром игром и резултатом. Желимо да се покажемо у правом светлу", кратко је прокоментарисао Стојковић.

На питање новинара РТС-а Немање Матића о звању фаворита и већ уписана три бода против Бугарске, Пикси истиче да то није гарантовано.

"Све разумем. Навијачки гледано, не можете то да промените. Свака утакмица је тешка, поред важности коју носи, нарочито оне где се уписују бподови пре него се одиграју. Србија мора да буде маскимано сконцентрисана, спремна и да са великим оптимизмом да одемо у Бугарску. Нека буде да јесмо фаворити, али сваки сегмент мора да се оправда. Желимо победу, неће бити лако, али верујем да смо довољно кадри поред свих проблема, да ова група играча може да се суочи са изазовом пред њима", истакао је Пикси.

Стојковић је одустаје од идеје нападачког фудбала, али са поправљањем у одбрани.

"Ни Манчестер сити не одустаје од свог стила фудбала. Екипе показују оно у чему су јаке. Било би нефер не дати шансу да се не прикаже таленат. Да бисте победили морате да дате гол, то значи да нападате. Утакмица може да има свој ток, Србија је показала да уз добру игру има и добре резултате. Не кажем да Србија не може да се брани, можемо и те како. Примили смо један гол у досадашњем току квалификација, као доказ стабилности у последњој тони. Са том визијом морамо да наставимо даље. Имамо довољно играча у нападачкој зони", рекао је Стојковић.

Дуге сеузоне представљају проблеме свим репрезентацијама и томе мора и наша национална селекција да се прилагоди.

"После завршених обавеза играчи морају да имају пет-шест дана одмора, па у мини припремама да дођу до даха. Календар је такав, какав је, али је за све исти. Имамо још осам дана до меча у Бугарској, довољно времена да се припремамо. Није за само два дана, имамо времена. Јордан је загревање. Приоритет је меч у Разграду у 21 сат", одговорио је Стојковић.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару