Читај ми!

Лазетић: Страхујем да не покваримо ватромет и конфете

Тренер фудбалера ТСЦ-а Жарко Лазетић рекао је пред меч сутрашњи против Војводине, у последњем колу Суперлиге Србије, да је у Бачкој Тополи све спремно за славље ако клуб обезбеди квалификације за Лигу шампиона, али да победа није загарантована. 

ТСЦ у недељу од 17 часова дочекује Војводину и довољан му је бод за осигуравање другог места које води у квалификације за Лигу шампиона, што би био историјски успех за клуб из Бачке Тополе. Лазетић је рекао да је ТСЦ већ остварио историјски успех на коме би требало честитати играчима, управи, стручном штабу, навијачима и свима из клуба.

"После оваквог успеха, сви су срећни, али предстојећа утакмицом може много тога да помути. Председник организује славље, ту су конфете и ватромет, храна и пиће и све је спремно за прославу, али страхујем да то у овом последњем кораку не покваримо. Иако нам сви већ честитају и виде нас у квалификацији за Лигу шампиона, ово је утакмица као и свака друга у којој нам победа није загарантована. Ипак и без обзира на све, наш подухват јесте велики и ништа га не може умањити", рекао је Лазетић.

Шеф струке Тополчана је рекао да му се чини како су сви у последњих месец дана очекивали да ТСЦ направи неки кикс и да је свестан да је пред његовом екипом неизвесних 90 минута у којима је чак могуће да одиграју најлошији меч сезоне.

Ипак, он верује да његови играчи, који су показали изузетан карактер током целе сезоне, неће упасти у замку и да ће задржати континуитет добрих игара и победа, да ће одиграти добро и да ће у овој последњој утакмици оправдати место на табели.

"Чињеница је да смо ове сезони бољи од Војводине, боље смо пласирани и имамо више бодова, али у случају неуспеха публика и навијачи ће рећи да ја нисам добро спремио утакмицу или да су играчи подлегли притиску и сви ће нас оцењивати по овом дуелу и то је нормално. Што се мене тиче, играчи су доказали квалитет и обезбедили групну фазу европског такмичења, тако да им не треба додатни мотив да покажу да су квалитетнији од противника", додао је Лазетић.

Он је додао и да се ТСЦ спрема за добар меч и да то што им је довољан бод не значи да неће покушати да одиграју што боље, наметну се и да као током целе сезоне иду на победу.

"Нећемо ништа епохално мењати и тешко да би нам то дало резултате на дуже стазе. Током целе сезоне се видело да су играчи мотивисани и спремни, а на мени је сада да их усмерим на фудбалске ствари, да не размишљају о слављу. Свестан сам да на утакмици у недељу можемо много да изгубимо, а мало тога да добијемо, морамо да се фокусирамо на игру добрим интензитетом, да будемо сигурни, да нападамо и да радимо све што смо радили целе сезоне, захваљујући чему смо и дошли у позицију у којој смо сад. Колико је овај успех клуба значајан видеће се тек у годинама пред нама", закључио је Лазетић.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво