Читај ми!

Звезда за трећу титулу у низу, Чукарички за други трофеј купа у историји клуба

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког играће финале Купа Србије од 21.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Ток меча можете пратити и на нашем порталу.

Црвена звезда и Чукарички изборили су пласман у финале најмасовнијег фудбалског такмичења у Србији. Звезда ће имати прилику да освоји трећи узастопни трофеј, а Чукарички да други пут у историји клуба постане шампион Купа Србије.

Обе екипе су до финала дошле добром и сигурном игром, Звезда је била боља од Радничког из Сремске Митровице, крушевачког Напретка и ТСЦ-а. Чукарички је савладао Златибор, Металац, Радник и Војводину.

Шестоструки узастопни шампион Србије, екипа Црвене звезде суверени је владар домаћег фудбала.

Звезда ће имати прилику да освоји рекордни 27. трофеј у куп такмичењу у јубиларном 40. финалу. 26 пута били су победничка екипа, а 13 пута су били поражени.

Свакако да мотивација у црвено-белом табору не недостаје, будући да ће имати шансу и да освоје 13. дуплу круну у историји клуба.

Звезда је ове сезоне већ освојила 34. титулу првака државе у историји тима, овим подвигом црвено-бели су обезбедили надметање у групној фази Лиге шампиона наредне сезоне.

Звездина игра понајвише зависи од Александра Катаија, Мирка Иванића и Гејлора Канге који се истичу као најбољи појединци тима. Честа појава код црвено-белих у домаћим оквирима је нападачка игра, те се у финалу не очекује другачија иницијатива на терену.

Керкезов Чукарички

Добра организација игре Чукаричког иницирана од тренера Душана Керкеза, ове сезоне довела је тим до тренутног трећег места у Суперлиги Србије и финала Купа.

Тим с Бановог брда је још увек у борби за друго место на табели, чиме би обезбедили квалификације за Лигу шампиона. Испред њих је ТСЦ са два бода више. 

До краја домаће лиге остало је још једно коло, а Чукарички ће играти против Радничког из Крагујевца, док ће ТСЦ у дербију кола дочекати Војводину.

"Брђани" ће играти друго финале у историји тима у Купу Србије и имаће прилику да освоје други пут трофеј намењен шампиону овог такмичења.

Чукарички је већ једном био најбољи у националном купу, 2015. године када је тренер тима био Владан Милојевић.

Најчешћа формација коју садашњи тренер Душан Керкез практикује је 3-5-2. У нападу су најопаснији Мохамед Бадамоси и Ђорђе Ивановић, као и некадашњи фудбалер Звезде Лука Аџић који продорима по левој страни прави изузетне акције у којима је противнички гол често угрожен.

Капитен Марко Доцић, везни фудбалер тима, одиграо је 30 мечева и постигао чак 11 погодака и уписао 10 асистенција за Чукарички.

Игра Чукаричког у офанзиви понекад делује незамисливо без Доцића у тиму.

Звезда је ове сезоне три пута савладала Чукарички и постигала девет голова, "брђани“ нису уписали позитиван резултат и нису постигли ниједан гол.

Финале Купа Србије можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а од 21.00, као и на нашем порталу.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару