Читај ми!

Инфантино: Солидаришем се са Винисијусом, у фудбалу и друштву нема места расизму

Председник Међународне федерације фудбалских асоцијација Ђани Инфантино изјавио је да се солидарише са бразилским фудбалером Винисијусом Жуниором и да у друштву и фудбалу нема места расизму.

Фудбалер Реала Винисијус Жуниор изјавио је након утакмице са Валенсијом да је расизам нормална појава у Ла Лиги.

Реал је меч завршио са фудбалером мање, пошто је црвени картон у 97. минуту добио Винисијус Жуниор због ударања играча Валенсије Уга Дура. Навијачи Валенсије су током целог меча на расној основи вређали Винисијуса, који је после меча рекао да је то стална појава у Ла Лиги.

"Није ово био први пут, ни други, ни трећи. Расизам је нормална појава у Ла Лиги. Федерација то сматра нормалним, а ривали то охрабују. Ово такмичење је некада припадало Роналдињу, Роналду, Кристијану и Месију, а данас припада расистима. Жао ми је због оних Шпанаца који се не слажу, али данас је Шпанија у Бразилу позната као земља расиста. Ја сам јак и борићу се до краја против расиста, чак и ако то буде далеко одавде", истакао је бразилски фудбалер.

Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти додао је да расизму није место у фудбалу, а подршку је добио и од председника Фифе Ђанија Инфантина.

"Данас је био тужан дан на Местаљи, где је група навијача показала своју најгору страну. Време је да прекинемо да причамо и да реагујемо одлучно. Расизму нема места у фудбалу и друштву", изјавио је Анчелоти.

"Потпуно се солидаришем са Винисијусом. У фудбалу и друштву уопште нема места расизму и Фифа стоји уз играче у оваквим ситуацијама. Догађаји са меча Валенсије и Реала показују да тако мора да буде. Зато имамо стриктне процедуре у три корака у Фифи и препорука је да се оне примењују на свим нивоима фудбала", рекао је Инфантино који је потом и навео целу процедуру.

"Прво, зауставиш меч и јасно то ставиш свима до знања. Друго, играчи напуштају терен и спикер обавештава навијаче да ће меч бити прекинут уколико се с нападима настави. Меч се затим наставља и као трећи корак, ако се напади наставе, меч се зауставља, прекида и три бода иду ривалу (тиму чији је играч жртва расизма)", истакао је Инфантино на свом Инстаграм профилу.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара