Читај ми!

Недимовић: Уефа се равна према ставовима Србије

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић говорио је за Радио Београд о стратешким циљевима у наредном периоду и истакао је том приликом да је први циљ пласман на Европско првенство које се одржава наредне године у Немачкој.

Потпредседник Недимовић је рекао да је на Извршном одбору усвојен предлог о унапређење фудбалске инфраструктуре у виду нових терена, али и да ће се иницирати изградња регионалне куће фудбала. 

"Мислим да ми као озбиљна институција, морамо имати циљеве који су јавни и који су доступни свима и на основу тих циљева да ми меримо своју успешност, а не на основу емоција. Емоција је једно а рацио и реализација циљева нешто потпуно друго", рекао је Недимовић.

Циљеви Фудбалског савеза Србије у наредном периоду

Потпредседник Фудбалског савеза Србије рекао је да ће кровна фудбалска организација побољшати рад са млађим селекцијама, а као један од приоритета Недимовић је истакао да ће у том погледу Србија тежити домаћинству Европског првенства за млађе категорије и оснивању академије ФСС. 

"Зашто је толико важан пласман на Европско првенство? То је с једне стране највећи спортски, такмичарски циљ који можемо да имамо у последње 24 године и нашег последњег пласмана на Еуро 2000. године. С друге стране то доноси огромну економску корист, Српском савезу, нашој репрезентацији, српским клубовима због улагања у инфраструктуру, та средства се реинвестирају. То је јако важно, а са собом повлачи и млађе селекције и женски фудбал и футсал и 100 осталих ствари", казао је Недимовић.

"Други циљ нам је инфраструктура где заједно радимо на изградњи нових стадиона, држава их гради, а ми им дајемо стручну подршку у томе", истиче потпредседник ФСС-а и додаје да је трећи циљ реконструкција свих терена са хибридном травом у Суперлиги, као што је то случај у свим модерним европским земљама.

"Да слика наших терена више не буде таква какву понекад видимо у Крушевцу, у Ивањици, у Сурдулици... Не желим да апострофирам ниједан клуб, али то су чињенице и факти. Када имате полуоранице, срушене ограде и свлачионице које нису ни за шта, какав је мотив младих да учествују у свему томе? С тим је повезана и организација Европског првенства за млађе категорије која сама по себи носи целу причу напред", каже Недимовић.

Потпредседник ФСС апострофира осми циљ, који би он по личном нахођењу издвојио као примарни:

"Академија ФСС је стављена као последњи циљ, али за мене то је најважнији циљ и врх дугорочног плана који ми као савез имамо записан. Једно је едукација тренера, а оно што нама у овом тренутку недостаје су едукације за тренере млађих категорија, спортске раднике и едукација за економе на теренима. Једно је нешто направити, али треба то људи и одржавати. То некада буде и теже него сама изградња", истиче потпредседник ФСС.

Уефа ће одржати седницу у просторијама Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови

"Србија жели и регионалне куће фудбала и административни центар ФСС", истиче Бранислав Недимовић и осврће се на недавно завршен конгрес Уефе одржан у Португалији.

"Пре неки дан када сам био на конгресу Уефе, један од најбољих примера добре праксе, који је истакла европска кућа фудбала, јесте изградња српске Куће фудбала у Старој Пазови. Чак то стављају на више место у односу на Кућу фудбала у Немачкој. Ви ћете сад рећи 'Ви се поредите с Немцима'. Али стварно, из Уефа то наглашавају. Показали су као пример из хет-трик програма одакле су ти пројекти и финансирани", закључио је Недимовић.

Потпредседник Фудбалског свеза Србије додаје да ће Уефа држати седницу у Старој Пазови.

Уефа ће одржати седницу и у Старој Пазови и желе свима из Европе да покажу како то функционише код нас. С тим су повезане и регионалне куће фудбала, које ће пре свега бити за млађе категорије – Нови Сад, Крагујевац, Ниш и Београд. А и последња ствар, то је административни центар Фудбалског савеза", закључио је Недимовић.

Позиција ФСС у Уефи

Потпредседник ФСС-а истиче да Србија има веома уважено место у европском фудбалском свету.

"Наша позиција је веома добра, а дошла је као последица добрих односа између ФСС и господина Чеферина. С друге стране, добре политичке односе између Уефе и Републике Србије, неколико пута је председник Вучић примао господина Чеферина", закључио је потпредседник Фудбалског савеза Србије.

Недимовић истиче да је глас Србије битан фактор у Уефи.

"Важно је што директно имамо човека у Ниону. То је господин Лаковић, који је директор за националне селекције и било је пријатно на конгресу у Лисабону видети да је многим људима стало до Србије и како Србија гласа, они се равнају спрам тога", закључио је Недимовић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво